Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Yakın bir gelecekte cep telefonu ve tv’lerin yerini vr gözlükler alacak!

Yakın bir gelecekte cep telefonu ve tv’lerin yerini vr gözlükler alacak! Metaverse Bilgi Teknolojileri A Ş Kurucu Başkanı Ali Bahçuvan “ Yakın bir gelecekte cep telefonu ve tv’...

Resim rWFZt04XEI
Google News

Yakın bir gelecekte cep telefonu ve tv’lerin yerini vr gözlükler alacak! Metaverse Bilgi Teknolojileri A Ş Kurucu Başkanı Ali Bahçuvan “ Yakın bir gelecekte cep telefonu ve tv’lerin yerini vr gözlükler alacak” dedi.

Yakın bir gelecekte cep telefonu ve tv’lerin yerini vr gözlükler alacak!

Metaverse Bilgi Teknolojileri A Ş Kurucu Başkanı Ali Bahçuvan “ Yakın bir gelecekte cep telefonu ve tv’lerin yerini vr gözlükler alacak” dedi. Görüntünün içine girme hissinin deneyimlenen herkes için çok cazip olduğunu gördük. İlerde Metaverse filmleri, dizileri çekilebilecek diye ekleyen Bahçuvan, İnternette 5G’ye geçilmesi, çipler ve işlemcilerdeki teknolojik gelişmeler ve starlink uydularının çalışması ile beraber arttırılmış gerçeklik gözlüklerinde daha realistik görüntüler yakalamak mümkün olacak.

Şu an gerçeğe çok yakın görüntüler ile Metaverse üzerinde etkileşim sağlayabiliyoruz. Ama bu ortama aynı anda binlerce katılımcı sağlamak için teknoloji henüz yetersiz. Var olan evrenler ise çizgi filmi andırıyor. Bu yüzden daha gerçek dünyayı andıran bir ortamı yaratmak için kendi evrenimizi yapmak zorunda kaldık çünkü decentraland vb yerler bunu desteklemiyor ve etkileşim için yetersiz kalıyor dedi.

Metaverse yatırımcısı Ali Bahçuvan;

Şu anda VR ile gerçek bir ormanda hayat mücadelesini anlatan bir Metaverse oyunu yapıyoruz, gözlüğü taktığınızda orada olduğunuzu hissediyorsunuz.

Aynı şekilde hiç başlanmamış bir emlak projesi, otel, devremülk içine sizi sokuyor ve bitmiş hali ile ne olacak, vr gözlükle görebiliyorsunuz, renkleri ve mobilyaları değiştiriyor. Peyzaj yapıyor, sokağı gezip, dairenin, odanın manzarasını görebiliyorsunuz. Fabrika, okul, üretim tesisi vs vs birebir gerçekliğe yakın size oradaymışsınız hissi veren projeler bunlar diye ekledi.

https://www.youtube.com/watch?v=mi6mD4JKxeE&feature=emb_title
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<