Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Bugün gözler Merkez Bankası'nda

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) saat 14'te faiz kararını açıklayacak. Faizde değişiklik beklenmiyor Piyasaların göz...

Resim 05a2UXmlj9
Google News

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) saat 14'te faiz kararını açıklayacak. Faizde değişiklik beklenmiyor

Piyasaların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün saat 14'te açıklayacağı faiz kararında. TCMB, geçen yılın son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime gittikten sonra, bu yılın ilk 7 toplantısında faizde bir değişiklik yapmamıştı. Analistler faizde değişiklik beklemiyor.

METİNDE YENİ MESAJ


TCMB’nin toplantı sonrasında yayımlayacağı metinde yeni bir mesaj verip vermeyeceği önemli. TCMB son metinde etkisini sürdürmekte olan jeopolitik risklerin, dünyada iktisadi faaliyetleri daha da zayıflattığı vurgusu yapmıştı. Enflasyonda gözlenen yükselişte, jeopolitik gelişmelerin yol açtığı enerji maliyeti artışlarının, ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumlarının etkilerinin, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışların oluşturduğu güçlü negatif arz şoklarının etkili olmaya devam ettiğini belirtmişti.

FED TUTANAKLARINDA ARTIRIMA DEVAM VURGUSU

Dün akşam açıklanan Fed tutanaklarında enflasyonun düştüğüne dair hiçbir kanıt

olmadığı ve enflasyon "önemli ölçüde" düşene kadar faiz artırımına devam edileceği belirtildi. Fed, 26-27 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenlenen son toplantısında, politika faizini 75 baz puan artışla yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkarma kararı almıştı. (habertürk)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
merkez merkez
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<