Euro 37,07
Dolar 34,18
Sterlin 44,50
Altın 2.979

Borsada Kırmızı Alarm: Yabancı Yatırımcı Hisse Satışına Devam Ediyor

Yurt dışı yerleşik yatırımcılar, 13 Eylül haftasında piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilere göre 320,6 milyon dolarlık net hisse satışı gerçekleştirdi.

Resim sGxdVQEeSB
Google News

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımladığı raporlara göre, aynı dönemde devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) net satımları ise 1 milyar 646,6 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Yabancı yatırımcıların DİBS (Ters Repo) alımları 1,2 milyon dolar, DİBS (Teminat) alımları ise 1 milyar 364,6 milyon dolar olarak kaydedildi. DİBS (Ödünç) işlemi ise bu dönemde gerçekleşmezken, şirket borçlanma senetlerinden yapılan satışlar 48,7 milyon dolar seviyesinde oldu.

Yurt dışında yerleşik yatırımcıların sahip olduğu hisse senetlerinin piyasa değeri 33 milyar 645,6 milyon dolara ulaştı.

Aynı dönemde DİBS (Kesin Alım) stokları 14 milyar 734 milyon dolar, DİBS (Ters Repo) stokları 1 milyar 612,5 milyon dolar ve DİBS (Teminat) stokları ise 4 milyar 842,1 milyon dolar olarak açıklandı.

Genel yönetim dışındaki sektör ihraçlarının toplamı ise 290,7 milyon dolar olarak kaydedildi.
 

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<