Euro 37,20
Dolar 34,24
Sterlin 44,69
Altın 2.988

Borsa İstanbul gömüldü

Yoğun satışlarla gerileyen Borsa İstanbul, toparlanmaya başladı. Nerdeyse yüzde 5 düşen borsa gelen tepki alışlarıyla yüzde 1.7 civarında bir kayıpla işlem görüyor.

Resim qD2Vb1OkcH
Google News

Yoğun satışlarla gerileyen Borsa İstanbul, toparlanmaya başladı. Nerdeyse yüzde 5 düşen borsa gelen tepki alışlarıyla yüzde 1.7 civarında bir kayıpla işlem görüyor.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışında rekor hacimle kapatırken bugün gelen sert satışlarla %4.65 değer kaybetti. Bir çok büyük hisse taban oldu.

En çok değer kaybeden hisseler arasında; son günlerdeki yükselişiyle dikkatleri üzerine çeken bankacılık sektörü var. Onların yanında yine hızlı hareketiyle gündemde olan SASA hissesi de dikkat çekiyor. Sasa şu anda taban , 6 milyona yakın satıcılı işlem görüyor.

Piyasalarda karışık seyir

Analistler, ABD’de enflasyonun tepe yaptığına yönelik güçlenen beklentilere karşın artan jeopolitik risklerle küresel pay piyasalarının karışık seyrettiğini kaydederek, konuya ilişkin haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Geçen gün Polonya’nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen füzelerin düştüğü ve iki kişinin hayatını kaybettiği haberinin risk algısını artırdığını aktaran analistler, sabah saatlerinde Polonya’ya düşen füzelerin Ukrayna hava savunma füzeleri olabileceği yönündeki haberlerin ise satış baskısını törpülediğini bildirdi.

Analistler, bugün yurt içinde konut satışları ve konut fiyat endeksi, yurt dışında ise İngiltere’de enflasyon ile ABD’de perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanımı verilerinin açıklanacağını kaydederek, Fed ve Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin yatırımcıların odağında olduğunu dile getirdi.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
https://youtu.be/ltvli0g87fM
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<