Euro 37,18
Dolar 34,13
Sterlin 44,59
Altın 2.991

Bireysel Emeklilik Fonları, faiz getirisini geçti

Emeklilik fonları 2021 yılında ortalama yüzde 44 getiri sağladı ve katılımcıların tasarrufları enflasyonun üzerinde arttı. B...

Resim yLJCWCL7hM
Google News

Emeklilik fonları 2021 yılında ortalama yüzde 44 getiri sağladı ve katılımcıların tasarrufları enflasyonun üzerinde arttı.

Birikimlerini faizli fonlarda değerlendirenler yüzde 40.04, faizsiz fonlarda değerlendirenler ise yüzde 61.67 getiri sağladı. BES’te en yüksek getiri ise yüzde 67.26 ile altın fonunda oldu.

Emeklilik fonları 2021 yılında yüzde 44 getiri sağladı, en yüksek getiri ise yüzde 67.26 ile Altın fonunda oldu. Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM), Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) 2021 yılı getirilerini açıkladı. Geçen sene tüm BES fonlarının ortalama getirisi yüzde 44.07 olurken, faizli fonların getirisi yüzde 40.04, faizsiz fonların getirisi de yüzde 61.67 olarak gerçekleşti. Buna göre, tasarruflarını faizli fonlarda değerlendiren BES katılımcılarının birikimleri yüzde 44.07, faizsiz fonları tercih edenlerin birikimleri ise yüzde 61.67 arttı.

TASARRUFLAR ARTTI

2021 yılında yüzde 36.08’lik TÜFE ile mukayese edildiğinde ise BES katılımcıları enflasyonun yaklaşık 8 puan üzerinde getiriri sağlamış oldu. Geçen sene faizli fonları tercih edenlerin enflasyon karşısında birikimleri TÜFE’nin üzerinde 4 puan artarken; birikimlerini faizsiz fonlarda değerlendirenler TÜFE’nin 25.5 puan üzerinde reel getiri elde ettiler.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<