Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Bakan Koca'dan asistan hekimlere müjde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ak Parti'nin kuruluş programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asistan ve intern hekimlere yönelik açıklamada bulunan Bakan Koca, "Asistan d...

Resim pO1dNUGw5I
Google News

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ak Parti'nin kuruluş programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asistan ve intern hekimlere yönelik açıklamada bulunan Bakan Koca, "Asistan doktor nöbetleri ayda 8 günü aşmayacak. İhlal edenlere yaptırım uygulanacak" dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ak Parti'nin kuruluş programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asistan ve intern hekimlere yönelik açıklamada bulunan Bakan Koca, "Asistan doktor nöbetleri ayda 8 günü aşmayacak. İhlal edenlere yaptırım uygulanacak" dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti'nin 21'inci yıl kuruluş kutlamasında muhabirlerin sorularını yanıtladı.

F. Koca: "Sistemin yükünü çeken asistan arkadaşlarımız. Yeni dönemde asistan arkadaşlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Sekiz nöbetten fazla olmayacak.

Ortamdan ses: Yönetmelikten memnunuz ama nöbetleri çok. Çocukları evlendiremiyoruz sayın bakanım.

F. Koca: Evlenecekler. Sekiz nöbete indirdik, haftaya yönetmelik yayınlanıyor.

Biliyorsunuz eğitim araştırma hastanelerimizde, üniversite hastanelerimizde özellikle sistemin yükünü taşıyan asistan arkadaşlarımız ve ayrıca intern arkadaşlarımız. İntern arkadaşlarımızla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesi olmuştu kabine sonrası ve bundan böyle intern yani son sınıflarında asgari ücret kadar bir ücret müjdesi olmuştu. Bununla ilgili de bakıyorum özellikle intern arkadaşlarımız “niye halen bu bize ödenmiyor” diyor. Bildiğiniz gibi bu, kanunla olan bir durum. Yani internlere verilecek olan bu ücretin değişikliği kanunla mümkün. Meclis tatilde olduğunda, iradesi nasıl devreye girecek? Meclis açıldığında, meclisin iradesi en erken dönemde devreye girecek.

İkincisi, asistanlarımızla ilgili; sistemin yükünü dediğim gibi taşıyan asistan arkadaşlarımız. Asistan arkadaşlarımızın bu dönemde taban ücretlerini önemli oranda farklılaştırdık ama uygulamada da asistan arkadaşlarımızın hem katsayılarını hem de ortalamadan ,kliniklerin farklılıklarını daha fazla karşılık bulmalarının hem de mesai sonrası çalışmalarının önünü açtık. Önümüzdeki dönemde asistan arkadaşlarımız nöbet sayıları yeni yönetmelikte sekizi aşmayacak. Aşma durumunda, ilgili klinikle ilgili yaptırımlar yönetmelikte geliyor. Dolayısıyla biz nöbet ertesi 24 saatten fazla çalışılmamasını ve bunun da sekiz nöbetten fazla olmamasını yönetmelikle netleştiriyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız hem nöbet sayıları azalarak hem de gelir düzeyleri artarak bundan böyle rahatlıkla evlenebilecek." (habertürk)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
hekim hekim
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<