Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Asgari ücrete yeniden zam yapılabilir, Bakan Bilgin açıkladı, yeni rakam 6.700 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere yeni asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğunu duyurmuştu. Yani Temmuz başından bu yana ikinci zam ile ber...

Resim GqRtzZTVZj
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere yeni asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğunu duyurmuştu. Yani Temmuz başından bu yana ikinci zam ile beraber asgari ücret 5.500 TL olarak uygulanıyor.

Ancak asgari ücrete zam yapılsa da enflasyon artmaya devam ediyor ve asgari ücrete üçüncü zam beklentisi gündeme geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere yeni asgari ücretin 5500 lira olduğunu duyurmuştu. Ancak yeni zam beklentisi de vatandaşların arasında en büyük beklenti oldu.

GÖRÜŞME YAPILDI

Asgari ücret zammı konusunda yeni düzenleme gerçekleştirildi. Bu düzenleme doğrultusunda 30 Haziran tarihli Resmi Gazete’de tüm detaylar kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bununla beraber Femaş Metal Sanayii işçileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşında asgari ücrete yeni zammın kapısını bir kez daha aralamıştı. Kanun doğrultusunda asgari ücrete bir yıl arayla en az bir defa zam yapılması göz önüne alındığında Temmuz ayında gelen yeni zamla birlikte Aralık ayında yapılacak zam ile ilgili zorunlulukta tamamen ortadan kaldırılmış olduğu paylaşıldı.

6.700 TL BEKLENİYOR

Ayrıca bir iddiaya göre 2023’ten önce asgari ücrete bir zam daha gelebileceği gündeme geldi. Enflasyonun artmaya devam etmesi zam için en büyük gerekçe oluyor. Kulislerden gelen son iddialara göre ise Kasım ayında asgari ücrete zam yapılabileceği belirtildi. Bu noktada asgari ücretin 6.700 TL olabileceği paylaşıldı.

BAKAN BİLGİN’DEN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Bilgin açıklamalarında asgari ücrete zammın yıl sonunda yapılacağını ifade etti. Bunun yanı sıra Bakan Bilgin açıklamalarında “Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız” ifadelerini kullandı. (kamupersoneli)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
asgari asgari
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<