Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

Asgari Ücret Tespit Komisyonu çarşamba günü toplanıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Çalışma Bakanlığı'nda toplanacak. Asgari ücret zammı k...

Resim a1KwbIojvA
Google News

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Çalışma Bakanlığı'nda toplanacak.

Asgari ücret zammı konusunda, Temmuz ayına kısa süre kala, son dakika gelişmeleri yaşanıyor. 27 Haziran Kabine Toplantısı kararlarında asgari ücrete zam konusu değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın talimatlarıyla bir yandan asgari ücret ara zammı için çalışmaları devam ederken, bir yandan da emekli ve memur maaşlarında Temmuz zammı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Asgari ücret zam oranı için görüşmeler bu hafta içerisinde yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyleydi; "Asgari ücreti artırarak, işverenlerin de omuzlarındaki yükü kaldırarak adil bir yükseliş yapmıştık. Bunun için Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek bu ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim"

4 saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklenen asgari ücret açıklamasını yaptı ve vatandaşlara müjde vererek, ''Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücret yeniden değerlendirilsin istedim. Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. İnşallah en kısa sürede müjdeli bir haberi paylaşmak istiyoruz. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir.'' ifadelerini kullandı.

Tahmini hesaplamalar da yapılırken bazı tahminlere göre 5000 TL'nin üzerine çıkması bekleniyor. Memur maaşları ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Temmuz ayı memur maaşları, Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek.'' dedi.

Komisyon çarşamba günü toplanıyor

Asgari ücret zam oranı için görüşmeler bu hafta içerisinde yapılacak. Gelen son dakika bilgisine göre tespit komisyonu Çarşamba günü saat 14.00'da toplanacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi dün toplandı. Asgari ücret Temmuz zammı meselesi için yapılacak açıklamalar dikkatle takip edildi.

Başkan Erdoğan, "Asgari ücreti artırarak, işverenlerin de omuzlarındaki yükü kaldırarak adil bir yükseliş yapmıştık. Bunun için Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdam herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz. Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun, hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığı altında ezilmesine müsaade etmemektir. Detaylarını açıklayacağımız bu çalışmanın emeklilerimize ve çalışanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İŞVEREN KESİMİNDEN OLUMLU YAKLAŞIM

Kabine Toplantısı öncesi Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan (TİSK) asgari ücret açıklaması geldi. TİSK asgari ücret zammı için yapılacak toplantıda masada olacağını belirtirken, işçilere yapılacak olan asgari ücret zammı için tarafların formüllerini değerlendirmeye ve işbirliğine açık olduğunu da bildirdi. TİSK, "Asgari ücretle ilgili olası değerlendirmeye olumlu yaklaşacağız" ifadeleri kullanıldı.

BAŞKAN ERDOĞAN TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI İLE GÖRÜŞME YAPTI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Yapılan görüşmede Başkan Erdoğan, asgari ücret konusunda çalışma yapıldığı bilgisini verdi.

2023'TE DAHA KAPSAMLI GELİRLERİ RAHATLATICI DÜZENLEMELER GELİYOR

Başkan Erdoğan, Temmuz ayında 'Enflasyon farkı' ile 2023 yılı başında da daha geniş kapsamlı düzenlemelerle vatandaşın alım gücünü artıracak adımlar atılacağını ifade etti. Ücret Tespit Komisyonu

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre… Meclis

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Ücret Tespit Komisyonu Ücret Tespit Komisyonu Ücret Tespit Komisyonu
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<