Euro 37,19
Dolar 34,24
Sterlin 44,72
Altın 2.987

Altında yükseliş hazırlığı

Altın yeni yıla sert bir düşüşle başlarken Bloomberg Intelligence Analisti Mike McGlone değerli metalin boğa piyasasına hazırlandığını belirtti.

Resim G0dn77CEpP
Google News

Altın yeni yıla sert bir düşüşle başlarken Bloomberg Intelligence Analisti Mike McGlone değerli metalin boğa piyasasına hazırlandığını belirtti.

Altın 2022 yılına son 6 haftanın en sert düşüşüyle başladıktan sonra 1.800 dolar civarına kadar gevşedi. 50 günlük hareketli ortalamasının altına gerileyen değerli metal, 200 günlük hareketli ortalamasını da test etti.

Bloomberg Intelligence Analisti Mike McGlone ise hisse piyasalarının sendelemeye başlamasından sonra altın fiyatlarının yükselişe geçeceğini belirterek “Altın konsolide olarak boğa piyasasına hazırlanıyor” dedi.

Güvenli liman altın, merkez bankalarının salgın dönemi parasal teşviklerini azaltmaya başlamasıyla 2021’i son 6 senedeki en kötü performanslarından biriyle kapattı. En son 2015’te yılı yüzde 10 civarında düşüşle kapatan değerli metal, yatırımcısına 2021’de yüzde 3,64 kaybettirdi.

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<