Euro 37,19
Dolar 34,24
Sterlin 44,72
Altın 2.987

Altında kritik günler! Yatırımcılar ABD verilerine kilitlendi

Dün ons altın 1.661 dolara kadar gerilerken, gram altın 992 lirayı gördü. ABD’de bugün ve yarın açıklanacak olan iki kritik gelişme altın piyasasında yönü tayin edecek.

Resim i3JIdTESmq
Google News

Dün ons altın 1.661 dolara kadar gerilerken, gram altın 992 lirayı gördü. ABD’de bugün ve yarın açıklanacak olan iki kritik gelişme altın piyasasında yönü tayin edecek.

Ons altın geçen hafta 1.700 doların aşağısına sarkarak destek seviyeyi iptal etti. Son zamanlarda yükseliş mücadelesi veren küresel yatırım aracı, doların baskısı karşısında bir kez daha geriledi.

GRAM ALTIN 1000 TL ÜZERİNE ÇIKACAK MI?

Gram altın fiyatı 1.000 TL’nin altına düşerken yeni haftada ise altın fiyatlarında aşağı yönlü seyir hızlandı.

Bugün saat 15:30’da açıklanacak ABD ÜFE verisi piyasalar için önemli olacak. Piyasanın beklentisi verinin bir önceki yüzde 8,7 oranından 8,4 oranına gerilemesi şeklinde.

BASKI ARTABİLİR

Ardından 21.00’de Fed’in eylül ayında gerçekleşen toplantısına dair tutanaklar yayınlanacak. Tutanaklarda Fed’in kasım ayındaki toplantısında faiz artışına dair sinyaller aranacak. Eğer tutanaklarda sıkı para politikasına yönelik mesajlar gelirse bu durumda altın piyasasında baskı artabilir.

Yarın ise yine saat 15.30’da ABD’de enflasyon rakamları ekranlara düşecek. ABD’de tüketici fiyatlarının eylül ayında yüzde 8,1 oranında artması bekleniyor. Ağustos ayında tüketici fiyatları yıllık bazda yüzde 8,3 oranında yükselmişti. ABD’de enflasyon artışının yıllık bazda yavaşlaması bekleniyor. Kritik enflasyon verisi sonrası altın piyasasında yön belli olacak.

Bugüne 1666 dolardan başlayan ons altında gün içerisinde en düşük 1661 dolar, en yüksek ise 1675 dolar seviyeleri görüldü. Haftanın üçüncü işlem gününe 996 liradan başlayan gram altında ise gün içerisinde en düşük 991 lira, en yüksek ise 1001 lira seviyeleri test edildi.(cnn)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Altında kritik günler! Yatırımcılar ABD verilerine kilitlendi
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<