Euro 37,19
Dolar 34,24
Sterlin 44,72
Altın 2.987

Altın, gram ve kıymetli metallerde son durum, kıymetli metallerdeki kayıp devam ediyor

Ons altın, gram altın ve kıymetli metallerde kayıp devam ediyor. ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından bu ay da Fed’in 75 baz puanlık faiz artışı yapacağı b...

Resim tWA85KWLbU
Google News

Ons altın, gram altın ve kıymetli metallerde kayıp devam ediyor. ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından bu ay da Fed’in 75 baz puanlık faiz artışı yapacağı beklentisi artarken son fiyatlama için 15.30’da açıklanacak enflasyon oranı belirleyici olacak.

Ons altın, gram altın ve kıymetli metallerde kayıp devam ediyor. ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından bu ay da Fed’in 75 baz puanlık faiz artışı yapacağı beklentisi artarken son fiyatlama için 15.30’da açıklanacak enflasyon oranı belirleyici olacak. Enflasyon verisi öncesi altın ve nikel sınırlı alıcılı işlem görürken gümüş, platin, paladyum ve bakır ise düşüş yaşıyor.

Ons altın  bugün 1.721 dolar ile Eylül sonrası en düşük seviyeyi görmesinin ardından son saat diliminde 1.730 dolardan işlem görüyor. Sarı metalin sene başı kaybı %5,4.

Gümüş dün 18,75 dolara gerileyerek son iki yılın dip seviyesini test etti. Fiyat bugün 19 dolar altında ve sene başı itibarıyla kayıp %18,5.

Nikel vadeli işlemleri Mart’taki zirve sonrası kaybını 4. ayda da sürdürüyor. Bu hafta işlemler 21.500 dolar altında.

Bakır vadeli işlemlerinde de Mart’taki zirve sonrası kayıp devam ediyor ve fiyat 3.250 dolara yaklaşarak Kasım 2020 sonrası en düşük seviyelerde seyrediyor.

Mart’ta 3.400 dolar üzerine çıkarak zirve yapan paladyumda işlemler bu hafta 2.000 doların altına indi. Fiyat bugün 1.988 dolarda ve sene başındaki yüksek getiri de %4’e kadar düştü.

Ons altının bu ay %4’ten fazla gerilemesine karşın USD/TRY kurunun %4 yükselmesiyle gram altın ayın ilk yarısında nötr tarafta. Fiyat 970 TL yakınında işlem görüyor. Ancak 7 Haziran’da 1000 TL’nin aşılmasının ardından fiyat son bir ayın en düşük seviyelerinde işlem görüyor.

Bugün serbest piyasada çeyrek altın 1.621 TL’den cumhuriyet altını ise 6.463 TL’den satıcı buluyor. (bigpara)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
altın altın
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<