Euro 37,19
Dolar 34,27
Sterlin 44,74
Altın 2.979

ABD'DE parekende satışda düşüş !

ABD'de perakende satışlar beklenenden fazla düştü

Resim gcCNcPmyJb
Google News

ABD'de perakende satışları Mart ayında beklenenden düşük gerçekleşti.

Geçen ay perakende satışlarının %0,4 oranında düşmesi bekleniyordu. Ancak satışlar, %1 düşüş göstererek beklentilerin altında kaldı ve Şubat verisi de %0,2'lik bir düşüş olarak revize edildi.

Şaşırtıcı düşüş çekirdek satışlarda görüldü. Otomobilleri hariç tutulan çekirdek perakende satışları Mart ayında %0,8 düştü. Beklenti %0,3'lük bir düşüş olması yönündeydi.

2023'ün ilk çeyreğindeki değişimler:

Ocak'ta %3,2 artış, Şubat'ta %0,2 düşüş, Mart'ta %1 düşüş.

Yıllık değişim:

Mart ayında perakende satışları geçen yılın aynı dönemine göre %2,9 arttı. 2023'ün ilk çeyreğinde perakende satışları 2022'nin ilk çeyreğine göre %5,4 arttı.

Perakende satış hacmi ve perakende ciro arttı - EKOTÜRK

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<