Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

ABD'de konut satışları 16 ayın en sert düşüşünü yaşadı

 ABD’de bekleyen konut satışları Haziran’da %8,6 oranında oldukça sert düşüş yaşadı. Satışlar son ayda Şubat 2021 sonrası en kötü performansı gösterdi.

Resim mxboSw6QPh
Google News

 ABD’de bekleyen konut satışları Haziran’da %8,6 oranında oldukça sert düşüş yaşadı. Satışlar son ayda Şubat 2021 sonrası en kötü performansı gösterdi.

ABD’de satışa hazır konut satışlarında Mayıs'ta %0,7 oranında artış olmuştu, bugünkü son veri ile Mayıs oranı %0,4’e revize edildi. Haziran’da ise aylık %1,5 oranında düşüş beklenirken %8,6’lık kayıp oldukça şaşırttı.

Dün açıklanan konut fiyat endeksi Mart’ta rekor tazelemesinin ardından üst üste üç ay düşüş olduğunu gösterdi. Bugün açıklanan veri de konut sektöründe durgunluğun hissedilir düzeye geldiğini teyit etti.

ABD’de konut piyasası neden yavaşlıyor

Bunun en önemli iki nedeni enflasyon ve faiz. Enflasyon alım gücünü azaltırken faiz ise kredi fiyatlarını yükseltiyor. ABD’de 41 yılın zirvesine çıkan enflasyonla mücadele için faiz artışına başlayan Fed’in yılın 4. faiz artışını da bugün gerçekleştirmesi bekleniyor.

ABD ve dünyada enflasyon neden yükseliyor

Pandemideki kapanmanın yarattığı maliyetlere zayıf kalan arz ve lojistik sorunları eklenince 2021’de enflasyon dünyada kendini hissettirmeye başladı. Bu yılın ilk çeyreğinde de Rusya-Ukrayna arasında başlayan ve devam eden savaş tahıl başta olmak üzere gıda ve enerjide rekor maliyet artışlarına neden oldu. (investing)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
konut konut
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<