Euro 37,19
Dolar 34,22
Sterlin 44,58
Altın 2.987

ABD ile Suudi Arabistan arasında OPEC kararı gerilimi

OPEC kararı sonrası Washington ile Riyad arasındaki gerilim tırmanıyor. ABD Başkanı Biden'ın, Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Bin Selman ile G20 zirvesinde görü...

Resim H8iHnlZjrt
Google News

OPEC kararı sonrası Washington ile Riyad arasındaki gerilim tırmanıyor. ABD Başkanı Biden'ın, Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Bin Selman ile G20 zirvesinde görüşmeyeceği duyuruldu. Riyad'a silah satışının durdurulması dahil tüm seçeneklerin masada olduğu belirtiliyor.

OPEC'in petrol üretimini azaltma kararı sonrası gözler Riyad'a çevrildi.

Washington, Suudi Arabistan'a tepkili...

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın son açıklaması gerginliğin boyutunu ortaya koydu.

Sullivan, Suudi Arabistan'ın Rusya'nın yanında yer alması nedeni ile ABD Başkanı Joe Biden'ın ilişkileri gözden geçirme kararı aldığını belirtti.

Suud yönetiminin Amerikan halkının çıkarlarına aykırı hareket ettiği mesajını verdi.

Sullivan, Biden'ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman ile G20 zirvesinde görüşme planı olmadığını da vurguladı.

Riyad'a silah satışının durdurulması dahil birçok konunun masada olduğunu ifade etti.

OPEC kararı sonrası Amerikan basını ABD Başkanı'na tepki göstermiş, "Yumruk tokuşturduğu Suudi Arabistan'dan tokat yedi" yorumları yapmıştı.

Biden'ın Prens Selman'a taviz verip Riyad'dan eli boş döndüğü değerlendirmeleri de dikkati çekmişti.  

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
https://youtu.be/ltvli0g87fM
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<