Euro 37,20
Dolar 34,23
Sterlin 44,69
Altın 2.988

2022'de Metaverse Emlak Patlamasına Hazır Olun!

Geçtiğimiz aylarda eski adıyla bilinen Facebook şimdi ki adıyla Meta, kurucusu olan Mark Zuckerberg metaverse evrenine giriş yapacağını duyurmuştu. Bu duyurudan sonra bir çok t...

Resim LVrjxXSfVc
Google News

Geçtiğimiz aylarda eski adıyla bilinen Facebook şimdi ki adıyla Meta, kurucusu olan Mark Zuckerberg metaverse evrenine giriş yapacağını duyurmuştu. Bu duyurudan sonra bir çok topluluk bu evrene yoğun ilgi göstermeye başlamıştı.

Biz konuşurken blok zinciri ve gayrimenkulün kesişimi için daha verimli ve ölçeklenebilir bir gelecek inşa ediliyor ve bu yalnızca Ethereum tabanlı blok zinciriyle sınırlı olmayacak.

Bu çok zincirli gelecekte, Solana, Tezos, Polkadot, Kusama, Cardano ve diğerleri gibi alternatif zincirlerin mümkün kıldığı geniş fırsatları ve çeşitli kullanım durumlarını göreceğiz. Gayrimenkul gibi asırlık bir endüstriyi blok zincirinin mevcut teknolojik gelişimi ile hemen ilişkilendirmeseniz de, bu endüstrinin modernize edilmesi ve verimli hale getirilmesi güçlü, hatta kaçınılmazdır.

Bir mülk satın almış veya kiralamış olan herkes, zahmetli, zaman alıcı ve pahalı bir sürece aşinadır. Ev sahibi ile kiracılar, emlakçılar ve genellikle arabuluculuk yapan avukatlar arasında imzalanacak sözleşmeler, yapılacak ödemeler vardır. Bu düzenlemeler birden fazla işlem, zaman ve para gerektirir.

Açık meta veri depolarındaki sanal gayrimenkul ile, bu yasal süreçleri otomatikleştirmek ve hızlandırmak için eşler arası işlemleri uygulayabilir ve akıllı sözleşmeleri kullanabiliriz. Sonuç olarak, binalar, hisseler, fonlar, borçlar veya öz sermaye gibi mülk varlıkları yeni yöntemlerle otomatikleştirilebilir. Haftalar veya aylar yerine dakikalar içinde yürütülebilir.

Sanal gayrimenkul, ticareti yapılabilen varlıklara olanak tanıyan ve merkezi olmayan finansta ( DeFi ) yenilikçi kredi verme yöntemlerini desteklemek için Metaverse varlıkların çıkarılabilir teminat olarak kullanılmasına izin veren merkezi olmayan küresel pazarlar aracılığıyla likiditenin kilidini açabilir.

Ethereum'un sınırlamaları.

Blockchain hızla genişliyor ve Ethereum'da ki gelişmeler diğer blok zinciri ağlarında da var. Ethereum çözümleri (ağın daha fazla işlem işlemesine yardımcı olan eklentiler) iyi çalışsa da, yeni blok zincirleri üstel bir büyüme gördü ve verimli yeni bir zemin vaat ediyor. Geliştirici havuzu, Ethereum'un ve ağın fahiş ücretlerinin ötesine bakıyor. Sonuç olarak, endüstri için mevcut zorluk, farklı blok zincirleri arasında birlikte çalışabilirliği sağlamaktır. 

Ünlülerin yoğun ilgisi.

Snoop Dogg gibi ünlülerin sanal gayrimenkule milyonlarca dolar yatırım yaptığı metaverse'de gerçek bir rağbet var. Fortune dergisi bunu “ trilyon dolarlık bir fırsat ” olarak nitelendirdi. 

Şüphesiz bu geleceği gerçekleştirmek için bu alanda yapılması gereken çok iş var. Halihazırda eleştirmenler, mevcut göz kamaştırıcı sanal emlak satışlarının, benzersiz mülkiyeti gerçekten temsil eden bir şeye kıyasla, yutturmaca ve spekülasyon tarafından yönlendirilen bir yenilik olduğunu söylüyor. Bazı kesimler ise, gayrimenkulün sanal veya fiziksel alıcılar,satıcılar arasında güven sağlamak için bir yasal durum tespiti gerektirdiğini savunuyor .

Yine de, emlak NFT'leri, tarihsel olarak dünyanın çoğunluğunu dışlayan bir alan olan mülk sahipliğini demokratikleştirme yeteneği vaat ediyor. GoBankingRates , Grayscale Investments'ta tarihsel olarak gayrimenkul değerinin büyük ölçüde mağazalara, hizmetlere ve lüks mahallelere yakınlıktan etkilendiğini belirten bir araştırma analistinden alıntı yaptı. Metaverse'te ki bu ilerleyiş ileride bakalım bizlere nasıl bir izlenim yaratacak.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<