Euro 37,16
Dolar 33,98
Sterlin 44,50
Altın 2.994

2 otomobil devinden korkutan uyarı: Bina önünden acilen kaldırın

İki otomobil devi araçlarını geri çağırıyor. Güney Koreli otomotiv devleri Kia ve Hyundai 2020 ve 2022 yılları arasında üretilmiş olan SUV modelleri Hyundai Palisade ve Kia Tel...

Resim 0qdm6Leuf4
Google News

İki otomobil devi araçlarını geri çağırıyor. Güney Koreli otomotiv devleri Kia ve Hyundai 2020 ve 2022 yılları arasında üretilmiş olan SUV modelleri Hyundai Palisade ve Kia Telluride araçlarını geri çağırdı.

Bu yıl Tesla ve Mercedes gibi birçok otomobil üreticisi binlerce otomobilini geri çağırmıştı. Listeye son olarak Güney Koreli Hyundai ve Kia da katıldı. Hyundai ve Kia, 2020 ve 2022 yılları arasında üretilmiş olan SUV modelleri Hyundai Palisade ve Kia Telluride araçlarını geri çağırdı. Markalar, araçlarını iade edene kadar otomobil sahiplerinin araçlarını binalara yakın park etmemesi çağrısında bulundu.

SORUNLU ARAÇLARIN ÜRETİM YILI BELLİ DEĞİL

Hyundai ve Kia SUV’lerde ortaya çıkan problem, araçlardaki çekme aksamında bulunuyor. Tam olarak hangi yılda üretilen araçların sorunlu olduğu bilinmediğinden dolayı 2020 ve 2022 arasında üretilen tüm araçlar geri çağrılıyor.

"BİNALARDAN UZAK TUTUN"

Markaların ABD’nin Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresine gönderdiği raporlara göre çekme aksamının bir parçası olan devre kartı, kısa devreye sebep olabilecek bir nem problemine sahip ve bu da büyük yangın riski taşıyor. Bahsi geçen araçlar için 2021 yılında başlayan yangın raporları bu geri çağırma sürecini tetiklemiş oldu.

Markalar henüz bir çözüm bulabilmiş değil ancak geri çağırma işlemi ilerledikçe sorunun çözümünün ortaya çıkacağı ifade ediliyor. Bu süre zarfı boyunca ilgili otomobillerin sahiplerine, yangın çıktığı takdirde yayılmaması amacıyla binaların yakınlarına park etmemeleri öneriliyor. (haberglobal)

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
otomobil otomobil
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<