Enerji Şirketi Yeni Yatırımını Açıkladı!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. (AKSEN) tarafından 4 Aralık 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde Depolamalı Rüzgar ve Güneş Enerjisi Santrali Yatırımı hakkında açıklama yaptı. Detaylar haberin devamında...

Resim 4QZRpLCCYi
Google News

"Aksa Enerji Üretim A.Ş. (AKSEN), 4 Aralık 2023 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimde, depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi santrali yatırımıyla ilgili önemli gelişmeleri duyurdu. Şirketin %100 bağlı ortağı Aksa Yenilenebilir Üretim A.Ş. tarafından gerçekleştirilen başvurular sonucunda, Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) sunulan müstakil elektrik depolama tesisleri başvurularının ön lisans aşamalarında önemli adımlar atıldığı belirtildi.

Aksa Enerji Üretim A.Ş.'nin depolamalı enerji tesisleri yatırımına ilişkin açıklamada, şu detaylar verildi:

  • Onaylanan Depolamalı Rüzgar Enerji Santralleri:
    • Mersin: 100,08 MW
    • Manisa: 82,16 MW
    • Afyonkarahisar: 110,76 MW
    • Balıkesir: 118,04 MW
    • Eskişehir: 140,91 MW
    • Kayseri: 88,96 MW

Toplamda, depolamalı rüzgar enerji santrallerinin ön lisansları EPDK tarafından onaylandı ve kurulu güçleri toplamda 683,95 MW'ı buldu.

  • Depolamalı Güneş Enerji Santralleri:
    • Kırşehir: 50 MW
    • Eskişehir: 100 MW
    • Gaziantep: 40,5 MW

Toplamda, depolamalı güneş enerji santrallerinin kurulumu ile birlikte depolamalı rüzgar ve güneş enerji santrallerinin toplam kurulu gücü 831,41 MW seviyesine ulaştı.

Bu yatırımlarla birlikte, Aksa Enerji Üretim A.Ş. sürdürülebilir enerji üretimi alanında stratejik adımlarını güçlendirirken, Türkiye'nin enerji ihtiyacına katkı sağlamaya devam ediyor.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformunda Yaptığı Açıklama:

21 Ekim 2022 tarihli Özel Durum Açıklamamızda, Aksa Enerji Üretim A.Ş.’nin %100 bağlı ortağı Aksa Yenilenebilir Üretim A.Ş. tarafından, Müstakil Elektrik Depolama Tesisleri’ne ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) gerçekleştirdiğimiz başvuruları kamuoyu ile paylaşmıştık. Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği kapsamında ilgili Müstakil Elektrik Depolama Tesisleri’nin Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi ön lisans başvurusu olarak değerlendirilmesine yönelik süreçler ilerletilmiştir. Akabinde bu projelere ek olarak Depolamalı Güneş ve Rüzgâr enerji santral başvuruları da yapılmıştır.

Ön lisans başvurularımız kapsamında EPDK tarafından, Mersin’de 100,08 MW, Manisa’da 82,16 MW, Afyonkarahisar’da 110,76 MW, Balıkesir’de 118,04 MW ve Eskişehir’de 140,91 MW’a ek olarak, Kayseri’de 88,96 MW depolamalı rüzgâr enerji santrali ön lisansımız onaylanmıştır. Depolamalı rüzgâr enerji santrali 683,95 MW kurulu gücüne ulaşmıştır. Kırşehir’de 50 MW, Eskişehir’de 100 MW, Gaziantep’te 40,5 MW olmak üzere toplamda 190,5 MW kurulu gücünde depolamalı güneş enerji santrallerinin kurulumu ile toplamda depolamalı RES VE GES kurulu gücümüz 831,41 MW ulaşılmıştır.

“Sürdürülebilir Yüksek Büyüme” stratejimiz doğrultusunda üretim portföyümüzün kaynak çeşitliliğine önem veriyor, 2030 hedeflerimiz kapsamında yenilenebilir enerji teknolojilerine yatırımlarımızı yoğunlaştırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye de dahil olmak üzere küresel ölçekte yenilenebilir enerji ve enerji dönüşümü odaklı projeleri yakından takip ediyoruz.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<