Euro 37,20
Dolar 34,27
Sterlin 44,75
Altın 2.979

Yüzde 40 Kar Artışı Beklentisi! TSMC Avrupa’da Tesis Kuracak Mı?

TSMC tarafından yapılacak açıklamada 3'ncü çeyrek karının yüzde 40 arttığını duyuracağı öngörülüyor. Öte yandan Avrupa'da tesis kurma iddiaları ile heyecanlandıran TSMC'den konuya ilişkin açıklama geldi.

tsmc-avrupa-tesis
Google News

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), yapay zeka uygulamalarında kullanılan gelişmiş çiplerin ana üreticisi olarak son dönemin öne çıkan şirketlerinden biri olarak biliniyor.

TSMC’nin artan talep doğrultusunda Perşembe günü üçüncü çeyrek kârında %40'lık bir sıçrama raporlaması bekleniyor. 

Müşterileri arasında Apple ve Nvidia'nın da yer aldığı dünyanın en büyük sözleşmeli yonga üreticisi, yapay zekaya ilişkin artıştan yararlandı. 

22 analistin katıldığı ankete göre TSMC, 30 Eylül 2024 tarihinde sona eren çeyrek için 298,2 milyar Tayvan Doları (9,27 milyar $) net kârını duyuracak. 2023 üçüncü çeyrek net kârı 211 milyar Tayvan Doları olarak açıklanmıştı.

Önceki hafta TSMC, Tayvan doları cinsinden bildirilen üçüncü çeyrek gelirinde piyasa beklentilerini rahatça aşan bir artış duyurdu. Öte yandan şirket, gelir görünümünü kazanç konferansında ABD doları cinsinden açıklıyor.

TSMC, Perşembe günü 0900 TSİ'de gerçekleştireceği üç aylık kazanç toplantısında, üretimi genişletmek için yarışırken sermaye harcamaları da dahil olmak üzere mevcut çeyrek ve tüm yıl için görünümünü güncelleyecek.

TSMC’nin Avrupa’da Tesis Planı Var Mı?

Tayvan Ulusal Bilim ve Teknoloji Konseyi Bakanı Wu Cheng-wen geçtiğimiz günlerde Bloomberg TV'ye konuştu. Wu Cheng-wen açıklamasında “Dresden'deki ilk fabrikanın inşaatına başladılar, gelecekte farklı pazar sektörleri için de birkaç fabrika planlıyorlar" ifadelerine yer verdi.

Wu, Tayvanlı çip üreticisinin Avrupa'da daha fazla genişlemesi için bir zaman vermedi. Öte yandan dünyanın en büyük çip üreticisi olan ve yarı iletkenlerinin çoğunu Tayvan'da üreten TSMC tarafından e-posta yoluyla yapılan açıklamada, mevcut küresel genişleme projelerine odaklanmayı sürdürdüğünü ve şimdilerde yeni bir yatırım planı olmadığı belirtildi.

TSMC, kısmen Çin ile artan jeopolitik gerilimlere karşı korunmak amacıyla ABD, Japonya ve Almanya'da yeni tesisler kurmak için on milyarlarca dolar harcama yapıyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<