Euro 37,00
Dolar 34,22
Sterlin 44,42
Altın 3.022

Türk Eximbank ile QDB İhracatta İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Türk Eximbank ile Qatar Development Bank (QDB) arasından imzalandığı duyurulan anlaşma dikkat çekti. Anlaşmaya göre; faizsiz bankacılık prensiplerine uygun finansman imkanları sunulacak.

eximbank-anlasma
Google News

Türk Eximbank, Katar'ın resmi ihracat desteklerinin sağlanması görevini de üstlenen ulusal kalkınma bankası Qatar Development Bank (QDB) ile anlaşma imzaladı.

İki banka arasında sigorta-garanti ve reasürans işlemlerine ilişkin işbirliği anlaşmasına varıldı.

Türk Eximbank tarafından yapılan açıklamada, işbirliği anlaşmasının Hamburg'da düzenlenen Berne Union Yıllık Toplantısı sırasında gerçekleştirildi.

İşbirliği anlaşması ile Türkiye ve Katar'da yerleşik firmaların üçüncü ülkelerde beraber düzenleyecekleri projeler çerçevesinde kendi ülkelerinden yapacakları mal ve/veya hizmet ihracatına, Türk Eximbank ve QDB tarafından kredi-sigorta ve garanti sağlanması hedefleniyor.

Anlaşma ile işlem bazında belirlenecek lider ihracat destek kuruluşunun güvencesi altında konvansiyonel finansman olanaklarının yanı sıra faizsiz bankacılık prensiplerine uygun finansman imkanlarının sunulması da bekleniyor.

Anlaşma Daha Rekabetçi Olmalarına Katkı Sağlayacak

Anlaşmanın, firmaların üçüncü ülkelerde ortaklaşa yapacakları işlemlerde ilave finansman kaynaklarına erişimlerinin artırılarak daha rekabetçi olmalarına katkı sağlaması planlanılıyor.

Türk Eximbank'ın, QDB ile birlikte ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Danimarka, Avusturya, İsveç, Macaristan ve Polonya'nın ihracat kredi kuruluşlarıyla imzaladığı reasürans anlaşmaları da var.

Öte yandan banka, diğer ihracat kredi kuruluşları, bölgesel/çok uluslu finans kurumları ve bankalar ile benzer stratejik ortaklıklar kurmaya ilişkin müzakerelerini de devam ediyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<