Euro 36,98
Dolar 34,24
Sterlin 44,38
Altın 3.027

TÜİK, Kasım Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Yıllık %61,98 Artış

TÜİK'in Kasım ayı enflasyon raporuna göre, Türkiye'de Tüketici Fiyat Endeksi yıllık %61,98 artarak önemli bir yükseliş kaydetti. İşte detaylar...

Resim jgSrTeG7z3
Google News

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, yıllık enflasyon %61,98 artarak önemli bir yükseliş kaydetti. Aylık bazda ise TÜFE %3,28 artış gösterdi.

Ana Gruplarda Değişim:

  • Kasım 2023'te bir önceki aya göre en düşük artış %0,31 ile giyim ve ayakkabı kategorisinde kaydedildi.
  • En yüksek artış ise %11,17 ile konut harcamalarında yaşandı.
  • Lokanta ve oteller kategorisi bir önceki yılın aynı ayına göre %92,86'lık artışla dikkat çekti.
  • Konut harcamaları ise bir önceki yılın aynı ayına göre %37,54 oranında arttı.

Özel Kapsamlı TÜFE Göstergesi (B):

  • Özel kapsamlı TÜFE göstergesi yıllık %67,27 artış kaydetti.
  • Aylık bazda ise %2,53'lük bir artış gösterdi.

Alt Kalemlerdeki Değişim:

  • İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE, Kasım ayında bir önceki aya göre %2,53, bir önceki yılın Aralık ayına göre %64,09, bir önceki yılın aynı ayına göre %67,27 ve on iki aylık ortalamalara göre %57,56 oranında değişim gösterdi.

Yorumlar (1)
Artmayan tek bir şey var mı bu ülkede
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<