Euro 37,21
Dolar 34,28
Sterlin 44,76
Altın 2.979

TÜİK, Hizmet Üretim Endeksi Verilerini Açıkladı!

Mayıs ayında hizmet üretim endeksi, yıllık bazda yüzde 0,8 ve aylık bazda yüzde 1,3 artış kaydetti.

Resim HHKl0wrssV
Google News

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayına ilişkin hizmet üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, endeks Mayıs'ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,8 arttı.

Alt sektörlere bakıldığında, yıllık bazda konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 5,9, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 4,6, idari ve destek hizmetlerinde yüzde 5 ve gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 0,4 artış yaşandı. Ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 2,5 ve mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 0,2 düşüş gözlendi.

Mayıs ayında hizmet üretim endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1,3 yükseldi. Alt sektörlerde aylık bazda ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 1,3, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 0,5, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 6,5, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 2,6, idari ve destek hizmetlerinde yüzde 0,7 ve konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 0,4 artış kaydedildi.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<