Euro 37,12
Dolar 34,22
Sterlin 44,69
Altın 2.983

SPK 3 Şirketin Bedelsiz Sermaye Artırımı Başvurusunu Onayladı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 3 şirketin bedelsiz sermaye artırımına ve 7 şirketin de borçlanma aracı ihracı başvurusuna onay verdiğini açıkladı.

Resim NFVd6pynVB
Google News

SPK'nın haftalık bültenine göre, Kurul, Kervan Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 1 milyar 920 milyon lira, Inveo Yatırım Holding AŞ'nin 760 milyon lira ve Lider Faktoring AŞ'nin 304 milyon 560 bin liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurularını onayladı.

Ayrıca, Garanti Faktoring AŞ'nin 7 milyar 375 milyon lira, VDF Filo Kiralama AŞ'nin 1 milyar 450 milyon lira, Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi AŞ'nin 5 milyar lira, Aztek Teknoloji Ürünleri Ticaret AŞ'nin 1 milyar 200 milyon lira, Opet Petrolcülük AŞ'nin 3 milyar lira, Bilkom Bilişim Hizmetleri AŞ'nin 1 milyar 850 milyon lira ve Borlease Otomotiv AŞ'nin 300 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihraç başvurularına da onay verildi.

Kurul ayrıca, MT Portföy Yönetimi AŞ'nin Değişken Şemsiye Fon, Hisse Senedi Şemsiye Fonu, Para Piyasası Şemsiye Fonu ve Serbest Şemsiye Fonlarının yanı sıra West and East Global Kitle Fonlama Platformu AŞ'nin kitle fonlama platformu kurma taleplerini olumlu karşıladı.

Tera Yatırım Bankası AŞ, "Portföy Saklama Hizmetine ve Bu Hizmette Bulunacak Kuruluşlara İlişkin Esaslar Tebliği" çerçevesinde portföy saklama hizmeti vermek üzere yetkilendirilirken, Başkent Menkul Değerler AŞ kısmi yetkili aracı kurum statüsü ile yetkilendirilerek işlem aracılığı faaliyetinde bulunma ve sınırlı saklama hizmeti sunma başvurusu olumlu değerlendirildi.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<