Euro 37,03
Dolar 34,20
Sterlin 44,47
Altın 3.001

SON DAKİKA! TÜİK Enflasyon verilerini açıkladı!

Enflasyon, Haziran ayında %1,64 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon %71,60 olarak gerçekleşti.

Resim 5NRs7OxVSG
Google News

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Buna göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %1,64 oranında artış gösterirken, yıllık enflasyon %71,60 oldu. Ekonomistlerin beklentisi Haziran ayında TÜFE'nin %2,28 oranında artması, yıllık bazda ise %72,68 seviyesinde hesaplanması yönündeydi.

TÜFE, Mayıs ayında yıllık bazda %75,45'e çıkarak zirveye ulaşırken; Haziran ayı itibarıyla ise, aylık bazda enflasyonun artış hızında yavaşlama bekleniyordu. Öte yandan uzmanlar, aylık bazda %2'nin altında gelen enflasyon verisinin, piyasalar tarafından olumlu karşılanacağını vurguluyor.

Enflasyon ocak ayında %6,70 oranında artış gösterirken; Şubatta %4,53 yükselişle beklentilerin üzerinde gerçekleşmişti. TÜFE, Mart ve Nisan ayında sırasıyla %3,16 ve %3,18 artarken; Mayısta yine beklentileri aşarak %3,37 olmuştu.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<