Euro 37,07
Dolar 34,22
Sterlin 44,52
Altın 3.008

Seçimden sonra Dolar 15TL'ye düşer mi?

ABD merkezli bir dev banka, Türkiye'deki seçimler öncesinde yaptığı son tahminlerde doların 5 lira birden düşebileceğini öngördü! Seçim sonuçlarına göre, dolar/TL kuru gerileyebilir.

Resim wqXZbg4ZWL
Google News

ABD merkezli finans ve bankacılık şirketi Wells Fargo, Türkiye'deki kritik 14 Mayıs seçimleriyle ilgili yeni bir rapor yayımladı. Bankanın raporu, seçim sonucuna göre dolar/TL kurunun nasıl şekillenebileceği hakkında öngörüler sunuyor.

Raporda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi halinde dolar/TL kurunun 23 seviyesinde fiyatlanması öngörülüyor. Analizde, 2024 yılı Haziran ayı için ise dolar kuru beklentisi 24,50 olarak belirlendi.

Ancak, raporda Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kazanması halinde dolar/TL kurunun 15 lira seviyesine çekileceği öngörüsü yer aldı. Bankanın 2024 yılı Haziran ayı dolar/TL kuru beklentisi ise 14,50 olarak belirlendi.

Rapor ayrıca, seçim sonrası AKP'nin mevcut ekonomi politikalarını sürdürmesi halinde "daha karamsar bir tablo" oluşacağına işaret ediyor. Ancak, iktidar değişimi ve para politikasında uluslararası normlara geri dönüş halinde uzun vadede pozitif öngörülere yer veriliyor.

Wells Fargo'nun raporu, Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında önemli ipuçları veriyor. Bu raporun açıklanması, Türkiye'nin seçim sonrası ekonomik politikalarının ve dolar/TL kurunun nasıl şekillenebileceği konusunda önemli bir yol gösterici olabilir.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<