Euro 37,16
Dolar 34,16
Sterlin 44,51
Altın 2.985

Rusya’dan vergi oranlarını değiştiren yasa. Zenginden daha fazla vergi alınacak.

Putin, yüksek gelirli vatandaşlardan daha fazla vergi alınmasına karar veren yasayı imzasını atarak yürürlüğe soktu. Rusya...

Resim JG6170vEyk
Google News

Putin, yüksek gelirli vatandaşlardan daha fazla vergi alınmasına karar veren yasayı imzasını atarak yürürlüğe soktu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yüksek gelirli vatandaşlardan daha fazla vergi alınmasına karar veren yasayı imzasını atarak yürürlüğe soktu. Bu, 2001 yılından beri yürürlükte olan vergi sistemine yapılan ilk değişiklik oldu.

2021’den itibaren geliri 5 milyon rubleden yüksek olan vatandaşlardan alınan vergi oranı yüzde 13’ten yüzde 15’e çıkarıldı.

Putin bu kararı ilk olarak Temmuz’da, kendisine 2036’ya kadar iktidarda kalmanın yolunu açacak halk oylamasından önce duyurmuştu.

Rus lider, reformun devlete ek 60 milyon ruble sağlamasını beklediklerini söyledi. Putin, bu gelirin “nadir ve ciddi” hastalıkları olan çocuklar için kullanılacağını belirtti.

(borsatek.com)

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<