Euro 37,19
Dolar 34,22
Sterlin 44,58
Altın 2.987

Patates kıtlığı fast-food devini vurdu

McDonald's'ın Endonezya, Malezya ve Tayvan'daki şubelerinin tamamı patates kıtlığıyla karşı karşıya. Şirket, sorunun tedarik zincirindeki aksamalardan kaynaklandığını açıkladı....

Resim lJ1sHvh5l7
Google News

McDonald's'ın Endonezya, Malezya ve Tayvan'daki şubelerinin tamamı patates kıtlığıyla karşı karşıya. Şirket, sorunun tedarik zincirindeki aksamalardan kaynaklandığını açıkladı.

Son birkaç aydır, dünyanın dört bir McDonald’s satış noktalarında patates kızartması sorunu yaşanıyor.

McDonald’s Endonezya, 2 Şubat’ta “Şu anda patates kızartmasının sınırlı olması nedeniyle “büyük boy patates kızartması satışı yapılmayacak” duyurusu yaptı. Ocak ayında McDonald’s Tayvan, tedarik sorunu yaşandığı için kızartma patates satışını geçici olarak durdurdu.

Asya McDonald’s restoranları, patates kızartması için büyük ölçüde Kuzey Amerika’dan yapılan ithalata bağımlı.

Aralık ayında da Kanada’daki seller ve toprak kaymaları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanmış McDonald’s Japonya’da da patates satışına sınırlama getirilmişti.

McDonald’s, patates kıtlığının ABD mağazaları için bir sorun olmadığını belirtirken, McDonald’s Endonezya yetkilisi Sutji Lantyka, yerel medyaya yaptığı açıklamada geçici patates kıtlığını COVID-19 salgınıyla ilgili teslimat kısıtlamalarına bağladı.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<