Euro 37,19
Dolar 34,24
Sterlin 44,72
Altın 2.987

Ons altın yükselirken, gram altını peşine taktı

Gram altın rekor tazeledi. Ons altın tarafındaki yükselişle altın gram fiyatı tarihinin en yüksek seviyesi olan 1.135 liraya yükseldi.

Resim dGpYp3hBFL
Google News

Gram altın rekor tazeledi. Ons altın tarafındaki yükselişle altın gram fiyatı tarihinin en yüksek seviyesi olan 1.135 liraya yükseldi.

Altın rekorlar kırmaya devam ediyor. Ons altın fiyatının 1900 dolara yaklaşması iç piyasada gram altın fiyatı için destek oldu.

Gram altın, Ons rüzgarını arkasına aldı ve yeni haftaya tüm zamanların rekorunu kırarak başladı. Ons altın 1900 dolar seviyeleri yakınsıyor. Ons bu seviyeye ulaşırsa ve dolar kuru sabit kalırsa iç piyasada gram altın 1.146 liraya çıkacak.

ALTIN FİYATLARI İÇİN KRİTİK OLACAK: FED FAİZ KARARI 1 ŞUBAT'TA

Ons altında FED'in faiz kararı etkili oluyor. Aralık ayında yüzde 4 olan faizi 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'ye yükselten FED'in yılın ilk toplantısında vereceği faiz kararı ekonomi üzerinde belirleyici olacak. Tahminlere göre FED faiz kararı 1 Şubat tarihinde açıklanacak.

"ŞAHİN FED ALTIN ÜZERİNDE BASKI YARATIYORDU"

2023'ün ilk FED faiz toplantısı 31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde yapılacak. FED Başkanı Powell'ın 1 Şubat akşamı, 2023 Ocak FED faiz kararını açıklaması bekleniyor. Konuyla ilgili konuşan uzmanlar, dünyada enflasyon oranlarının yükselmeye başlamasıyla birlikte, başta FED olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankaları faiz artırımına gittiler. Şahin duruş neticesinde doların güçlenmesi, ons altının fiyatı üzerinde bir süredir baskı oluşturuyordu. Bir yandan enflasyonu düşürmek isteyen FED, diğer taraftan bir resesyona yol açmamak için zor bir ikilemle karşı karşıya, dediler.

Kasım ayı verilerine bakıldığında, gerçekleşen enflasyonun beklenen enflasyondan daha düşük geldiği görüldü. Bu süreçte enflasyon kısmen de olsa kontrol altına alındığı için resesyon riski nedeniyle faiz oranlarının artma hızının azalması beklenebilir.

"FED, 25 BAZ PUAN FAİZ ARTIRIMINA GİDEBİLİR"

Konu hakkında uzmanlar konuştu:

FED'in, 2023 yılının ilk toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artırımına gitmesini muhtemel görünüyor. Bu durum ons altın fiyatı üzerindeki baskıları hafifleterek fiyatları yukarıya doğru hareketlendirebilir. Özellikle ons altın fiyatının 2060 doların üzerine çıkması, altında bir ralli başlatabilir. 2023'de gram altının fiyatı 1400 TL'yi görebilir.

GRAM ALTIN FİYATI

ALIŞ (TL) 1.132,01
SATIŞ (TL) 1.132,16

ÇEYREK ALTIN FİYATI KAÇ TL?

ALIŞ (TL) 1.857,00
SATIŞ (TL) 1.886,00

22 AYAR BİLEZİK FİYATI NE KADAR

ALIŞ (TL) 1.041,24
SATIŞ (TL) 1.108,00

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ (TL) 7.588,00
SATIŞ (TL) 7.703,00

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<