Euro 36,94
Dolar 34,28
Sterlin 44,42
Altın 3.024

McDonald's Hamburgerlerinde E. coli Tespit Edildi 1 Kişi Öldü Hisseler Düştü

ABD'de McDonald's burgerleri, E. Coli bakterisi nedeniyle birçok kişiyi hasta etti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne (CDC) göre, şimdiye kadar 49 vaka kaydedildi. Bu hastalardan 10 kişi hastaneye kaldırıldı, bir kişi ise hayatını kaybetti. E.Coli krizi ardından McDonald's yetkililerinden açıklama geldi.

borsa
Google News

McDonalds hisseleri, E.coli vakaları nedeniyle ABD açılışı öncesinde büyük değer kaybetti

McDonald's Corporation ile bağlantılı E.coli bakterisi vakalarıyla ilgili yeni haberlerin ardından şirket hisseleri ABD açılış öncesi işlemlerde büyük değer kaybetti.
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin açıklamasına göre 10 ABD eyaletinde McDonalds ürünlerini yiyen 49 kişi hastalanıdı, bunlardan 10'u hastaneye kaldırılırken, 1 kişi öldü.

Sağlık yetkilileri, McDonald's'ın quarter pounder hamburgerleriyle bağlantılı E. coli salgınının ABD'de onlarca kişiyi hasta ettiğini, bunlardan birinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Salı günü yaptığı açıklamada, 10 eyalette en az 49 kişinin hastalandığını, vakaların çoğunun Colorado ve Nebraska'da yoğunlaştığını söyledi. CDC, hastalanan kişilerin çoğunun hastalanmadan önce McDonald's'ta "quarter pounder" hamburgeri yediklerini bildirdiğini söyledi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

McDonald's, yaptığı açıklamada, dilimlenmiş soğanların tek bir tedarikçi tarafından sağlandığını ve belirli dağıtım merkezlerine gönderildiğini bildirdi. Şirket, bu ürünün tedarikten çekildiğini ve bazı eyaletlerde sandviçin menüden geçici olarak kaldırıldığını duyurdu.

"Gıda güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz" ifadelerine yer veren McDonald's, bu kararın doğru bir adım olduğunu vurguladı.

 

 

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<