Euro 37,03
Dolar 34,20
Sterlin 44,47
Altın 3.001

Küresel Piyasalarda Yeni Rekor Kırıldı!

Küresel piyasalar ABD tarım dışı istihdam verilerine odaklanırken, hisse senedi piyasalarında yeni bir rekor kırıldı. MSCI Dünya Endeksi, yeni en yüksek seviyesine ulaştı.

Resim 6XM13KIV72
Google News

Küresel Piyasalar ve MSCI Dünya Endeksi Yeni Rekorlara Ulaştı

Kritik ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde, küresel hisse senedi piyasaları rekor seviyelere çıktı. ABD’den gelen olumlu verilerin etkisiyle MSCI Dünya Endeksi rekor kırdı.

Asya’da Japon Topix endeksi gün içinde rekor seviyesini gördü, Kore hisseleri ise Samsung'un bilançosu sayesinde yükseldi. ABD hisse senedi vadeli işlemleri sabah hafifçe yükseldi. Tahvil piyasaları, tarım dışı istihdam verisi öncesi sakin bir seyir izliyor. ABD 10 yıllık tahvil getirisi %4,359 seviyesinde bulunuyor.

ABD İstihdam Verileri Fed'in Faiz İndirimi Senaryosunu Güçlendirebilir

ABD'de açıklanacak istihdam verilerinin tarım dışı istihdamda yavaşlama ve ücret artışlarında soğuma göstermesi bekleniyor.

Ortalama saatlik ücretlerin yıllık %3,9 artışla son üç yılın en düşük seviyesinde olması bekleniyor. İşsizlik oranının ise iki yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesi olan %4’te kalacağı öngörülüyor. Beklentiler doğrulanırsa, işgücü piyasasındaki bu kademeli soğuma, Fed’in bu yıl iki faiz indirimi yapmayı öngören senaryosunu güçlendirebilir.

Yatırımcılar da vadeli piyasalarda Eylül ve Aralık aylarında iki faiz indirimi bekliyor.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<