Euro 37,03
Dolar 34,20
Sterlin 44,45
Altın 3.004

Küresel piyasalarda tüm gözler ABD enflasyonunda

Küresel piyasalarda tüm gözler ABD'den gelecek enflasyon verilerine çevrildi. Dolar hız kesmesi beklenen enflasyon verileri öncesi geriledi. Hisse senedi piyasalarında ise karışık bir görünüm mevcut.

Resim xaXIfp6UT8
Google News

Dolar ABD TÜFE verisi öncesi gerilerken, küresel hisse senedi endeksleri karışık seyrediyor.

ABD vadeli endeksleri Pazartesi günü yaşanan yüzde 0,7’ye varan yükselişlerin ardından ılımlı şekilde artmaya devam ediyor.

ABD'de bugün Türkiye saatiyle 15:30'da yayımlanacak olan Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE), geçen ay fiyatların daha da soğuduğunu göstermesi bekleniyor. Bloomberg'in tahminlerine göre ana enflasyon tahmininin önceki yıla göre yüzde 3,1 artması ve Mayıs'taki yüzde 4'lük yıllık artışın devam eden yavaşlaması göz önünde tutuluyor. Bir önceki aya göre, tüketici fiyatlarının Mayıs ayında görülen aylık yüzde 0,1'lik artıştan sonra Haziran ayında da yüzde 0,3 artması tahmin ediliyor.

Yüzde 3,1'lik bir artış, Mart 2021'den bu yana tüketici fiyatlarındaki en yavaş yıllık artış olacak.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<