Euro 37,19
Dolar 34,27
Sterlin 44,61
Altın 3.006

Küresel Hisse Senetleri Çekici Oldu: Peki Trump Seçilirse Ne Olur?

Merkez bankalarının faiz indirimlerinin ardından, MSCI'nin dünya hisse senedi endeksini yüzde 16,3 oranında artırdı. UBS Global Wealth Management ise küresel hisse senetleri için tavsiyesini ‘nötr’den ‘çekici’ye yükseltti.

trump
Google News

Merkez bankalarının faiz indirimlerinin ardından, MSCI'nin dünya hisse senedi endeksini yüzde 16,3 oranında artırdı. UBS Global Wealth Management ise küresel hisse senetleri için tavsiyesini ‘nötr’den ‘çekici’ye yükseltti.

Merkez bankalarının para politikalarındaki son faiz indirimlerini gevşeme sinyalleri olarak yorumlayan UBS, küresel hisse senetleri için tavsiyesini nötr’den çekici’ye yükseltti.  UBS analistleri ise nötr’den çekici’ye yükseltme gerekçelerini, “Ekonomik büyüme oldukça dirençli ve merkez bankaları proaktif davrandı, bu da bize destekleyici zeminin daha fazla çalışması için yer olduğuna dair güven veriyor” diyerek izah etti.

Yapay Zeka ve Çin Teşvikleri Ön Planda

UBS analistleri, küresel piyasaların iki önemli teşvikten destek bulacağını öngörüyor. Yapay zeka alanındaki teşvikler ve gelişmeler ayrıca Çin’in hazırlamış olduğu yeni ekonomik teşvik paketinin küresel piyasalarda olumlu yorumlanacağının işareti olarak gösteriliyor. UBS’nin analizine göre, Çin’de hazırlanan teşvik programı yerelden ziyade küresel piyasada da etki edecek. ABD’de ise yapay zeka alanındaki gelişmelerle yeni fırsatların açılağı, enflasyondaki kademeli düşüş trendinin küresel piyasalara olumlu yansıyacağı öngörülüyor. 

Trump Seçilirse Ne Olur?

UBS analistleri, Trump’ın seçimi zaferle tamamlaması ihtimali üzerine de görüşlerini paylaştı. UBS, Trump’ın yeniden ABD başkanı seçilmesi durumunda özellikle ticaret politikalarının büyük değişime gebe olduğu konusunda izlenimlerini son yaptığı analizle okurlarına duyurdu.Analize göre, Trump’ın zaferi, kısa vadede piyasa volatilitesini artabilir. Ayrıca analizde, gümrük ile ilgili Trump’ın yeni tarifelerinin de piyasalarda hızlı fiyatlamalara yol açabileceğinin altı çizildi.

 

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<