Euro 37,03
Dolar 34,20
Sterlin 44,47
Altın 3.001

İstanbul'da Haziran Ayı Enflasyonu Belli Oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, Haziran ayında perakende fiyatlar aylık bazda %3,42 oranında arttı. Perakende fiyatlar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %82,14 yükseldi.

Resim qUKVQycasm
Google News

İstanbul Ticaret Odası, şehirdeki tüketici enflasyonunu izleyen Ücretliler Geçinme Endeksi'nin haziran ayında aylık %3,42 arttığını bildirdi. Endeks, mayıs ayında %3,59 artış göstermişti.

Ücretliler Geçinme Endeksi'nin yıllık artışı haziranda %82,14'e ulaştı, mayıs ayında ise yıllık artış %82,20 idi.

Perakende fiyatlar, bir önceki aya göre; konut harcamalarında %8,01, ulaştırma ve haberleşmede %4,06, gıda fiyatlarında ise %2,66 artış kaydetti.

Toptan Eşya Fiyatları Endeksi, aylık %3,85 ve yıllık %60,49 artış gösterdi.

TÜİK, Türkiye Tüketici Fiyat Endeksi haziran verilerini 3 Temmuz Çarşamba günü açıklayacak.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<