Euro 37,01
Dolar 34,22
Sterlin 44,44
Altın 2.996

HSBC Türk Firmalarını Analiz Etti!

Dev firma ne yorumda bulundu? Detaylar haberin devamında…

Hsbc
Google News

HSBC’nin 2024 Üçüncü Çeyrek Tahminleri

HSBC, Türkiye’deki bankaların 2024 üçüncü çeyrek kârlarında bir önceki çeyreğe göre %11, yıllık bazda ise %43 düşüş bekliyor. Banka dışı sektörlerde ise net kârların çeyreklik bazda %36 artış göstereceği tahmin ediliyor. Havacılık, otomobil, perakende ve telekomünikasyon sektörlerinin performansının diğer sektörlerden daha iyi olacağı öngörülüyor.

Raporlama ve Ekonomik Dinamikler

HSBC, enflasyon muhasebesi (IAS 29) etkilerinin bilanço performanslarına baskı yaptığını belirtti. Bankalar için bilanço açıklama süresi 18 Kasım’da tamamlanacak. Döviz kurunun daha stabil seyretmesi ve iç talepteki yavaşlama, ihracatçı şirketlerin kâr marjlarını etkilemeye devam ediyor.

 

 

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<