Euro 37,21
Dolar 34,24
Sterlin 44,70
Altın 2.990

Halka Arz Hissesinden Dev Borçlanma !

Bir halka arz şirketi, 3.000.000.000 TL tutarında borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu. Bu devasa miktar, borsa çevrelerinde dikkat çekiyor. Peki, SPK bu başvuruyu onaylayacak mı?

Resim ljuQ9RTha5
Google News

BIENY (Bien Yapı), borç alacak haberleriyle gündemde. Halka arz şirketi, 3.000.000.000 TL'lik borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulundu.

Şirket, borçlanma aracı ihraç etme planlarını halka arz etmeksizin, tahsisli veya nitelikli yatırımcılara sunmayı hedefliyor.

Elde edilen gelirin ne amaçla kullanılacağına dair şirketten henüz bir açıklama yapılmadı.

BIENY hisseleri, halka arzdan sonra inişli çıkışlı bir grafik sergiledi. İlk olarak yatay bir seyir izledikten sonra %75'e kadar prim yapmış, ancak sonrasında tekrar satış baskısı görmüş.

En yüksek 75.60 TL seviyesine ulaşan hisseler, son zamanlarda 65 TL seviyesinde destek bulmaya çalışıyor.

Borsa açıklaması:

Şirketimizin 22.09. 2023 tarihli yönetim kurulu kararına kapsamında; Yurtiçinde, bir veya birden çok seferde, halka arz edilmeksizin, 3.000.000.000 TL tutarına kadar, tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara satış şeklinde, erken itfa edilebilir borçlanma aracı ihracı için, ihraç belgesinin onaylanması amacıyla bugün (27.09.2023) Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmıştır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<