Euro 36,95
Dolar 34,28
Sterlin 44,40
Altın 3.027

FKB-EGE Endeksi Eylülde Yükselişte! Sektörlerde Pozitif Hava

Finansal Kurumlar Birliği’nin açıkladığı Ekonomik Görünüm Endeksi (FKB-EGE), eylül ayında 0,65 puan artarak 99,53 seviyesine yükseldi.

FKB-EGE
Google News

Eylül ayında Finansal Kurumlar Birliği Ekonomik Görünüm Endeksi (FKB-EGE), 0,65 puan artarak 99,53 seviyesine ulaştı. 2015’ten bu yana düzenli olarak hesaplanan FKB-EGE, özellikle Mart 2018’e kadar yükseliş trendindeydi, ancak sonrasında dalgalanmalar yaşandı ve Ekim 2018’de en düşük seviyesini görmüştü. Eylülde ise faktoring ve finansal kiralama sektörleri endekslerinde artış görüldü, fakat finansman sektörü endeksinde hafif bir düşüş oldu.

Faktoring Sektörü Endeksi

Faktoring sektörü endeksi, Merkezi Fatura Kaydı Sistemi (MFKS) verilerine göre eylülde 100,59 puana yükseldi ve finansal piyasadaki pozitif hareketliliği yansıtmaya devam etti.

Finansal Kiralama Sektörü Endeksi

Finansal Kiralama Sektörü Endeksi ise eylülde 101,18 puandan 102,32 puana yükselerek sektörün olumlu bir grafik çizdiğini gösterdi.

Finansman Sektörü Endeksi

Finansman sektörü endeksi, bir önceki aya göre hafif bir düşüş göstererek 95,67 puana geriledi.

Enflasyon Beklentileri

Ekim ayı anket sonuçlarına göre, sektör yöneticileri aylık enflasyonu %2,54 olarak tahmin ediyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi ise %45,21 seviyesinde.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<