Euro 37,19
Dolar 34,22
Sterlin 44,58
Altın 2.987

Eşit dağıtım İnvestco halka arz sonuçları geldi!

İnvestco halka arz sonuçları açıklandı! Kaç lot dağıtıldı? Eşit dağıtım yöntemiyle halka arza katılan İnvestco halka arz sonuçları açıklandı! Kaç lot dağıtıldığıyla ilgili deta...

Resim eHtyuDUiaX
Google News

İnvestco halka arz sonuçları açıklandı! Kaç lot dağıtıldı? Eşit dağıtım yöntemiyle halka arza katılan İnvestco halka arz sonuçları açıklandı! Kaç lot dağıtıldığıyla ilgili detaylar haberimizde!

İnvestco halka arz sonuçları açıklandı! Kaç lot dağıtıldı?

Borsa’da Satış yöntemiyle gerçekleştirilen en büyük halka arz

1.315.000.000 liralık rekor talep geldi Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding’in halka arzında tarihi rekor kırıldı. Borsa’da Satış yöntemiyle 900 milyon liralık şimdiye kadar ki en büyük arz gerçekleşti. Toplam 1.315.000.000 liralık teklif toplandı“Geleceği inşa eden” Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding, borsaya tarihi rekorla geldi. 900 milyon lira ile Borsa’da Satış yöntemiyle gerçekleştirilen en büyük halka arz olarak tarihe geçti. 37 milyon 500 bin adet hissenin satışa sunulduğu halka arza yaklaşık 1.315.000.000 liralık rekor talep geldi. InvestCo Holding’in 22-23 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama işlemlerinde eşit dağıtım yöntemi uygulandı ve yaklaşık 120.000 adet yatırımcıya toplam 37 milyon 500 bin adet pay dağıtımı yapıldı.

KARI 1 MİLYAR 678 MİLYON, ÖZKAYNAĞI 3 MİLYAR 353 MİLYON

InvestCo Holding önümüzdeki hafta Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başlayacak. INVES.HE koduyla tamamlanan talep toplama işleminden sonra şirket, 150 milyon lira olan mevcut ödenmiş sermayesini 37 milyon 500 bin lira artırarak 187 milyon 500 bin liraya çıkarmış oldu. 

BÜNYESİNDE 22 DEV ŞİRKETİ TOPLADI

Enerjiden madene, teknolojiden gıdaya, savunmadan sağlık sektörüne, 22 şirketi bünyesinde toplayan Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding’in yatırım coğrafyası içinde büyük adımlar atan markalara bakılacak olursa; Verusa Holding ve Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı,  Pan Teknoloji, ENDA Enerji Holding, Investat Holding Limited, Standart Boksit İşletmeleri, Galata Altın İşletmeleri, Ata Elektrik Enerjisi, Pamukova Elektrik Üretim, Acıselsan Acıpayam Selüloz, Aldem Çelik Endüstri, Pamel Yenilenebilir Elektrik Üretim, Vektora Yazılım Teknolojileri, GoLive Yazılım Hizmetleri, Probel Yazılım ve Bilişim Sistemleri, Core Engage Yazılım, Kahve Diyarı Pazarlama Sanayi ve Ticaret, Mavi Hospital Sağlık Hizmetleri, EPİAŞ Enerji Piyasaları İşletme, Papilon Savunma Teknolojileri, Sun Yenilenebilir Enerji Üretim ve Zeroone Interactive Yazılım listede yer alıyor.

InvestCo Holding’in yatırım yaptığı şirketler, faaliyetlerini Türkiye genelinde sürdürmekte olup ürünlerini ve projelerini Avrupa, Orta Doğu, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’da pazarlıyor.

TEKNOLOJİ VE ENERJİDE BÜYÜYECEK

InvestCo Holding, halka arzdan elde ettiği gelirin tamını yatırım ve mali yapının güçlendirmesine yönlendirecek. Bu çerçevede yüzde 60’lık kısmı, teknoloji ve yenilenebilir enerji sektöründe istihdam yaratacak, döviz girdisi sağlayacak yeni yatırımların finansmanında kullanılacak. Halka arz gelirinin kalan yüzde 40’lık kısmı ise şirketin mevcut yatırımlarının büyüme stratejisine temel oluşturacak finansal yapıların güçlendirilmesine yönelik sermaye artışı olarak kullanılacak.

Halka arz olacak paylar ne kadar?

İnvestco halka arzında 37.500.000 TL nominal değerli payları 24.00 TL’ den halka arz edilecek.

Halka arz büyüklüğü 900.000.000 TL.

Borsa’da hangi pazarda işlem görecek?

Halka arz sonrası payların Borsa İstanbul Yıldız Pazar‘da işlem görecek. İşlem kodu INVES

Halka arz yöntemi

Şirket paylarının halka arzı Metro Yatırım tarafından “Borsada Satış – Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi” ile BİAŞ Birincil Piyasa’da gerçekleştirilecektir. Sabit fiyatla yapılacak talep toplamanın süresi 2 iş günü olacaktır. Borsada birincil piyasada sabit fiyatla eşit dağıtım yöntemiyle halka arz olacak. TAMAMEN EŞİT DAĞITIM OLACAK!

Halka arz gelirleri nerde kullanılacak?

Şirket, makul bir ekonomik veya finansal gerekçeye dayanmak koşuluyla sermaye artışı sonunda elde edeceği halka arz gelirlerinin %60`’ını önümüzdeki dönemde öncelikli olarak teknoloji ve yenilenebilir enerji sektörlerinde faaliyet gösteren ve istihdam yaratıp döviz girdisi sağlayan yeni şirket yatırımlarının finansmanı için kullanmayı planlamaktadır.

Halka arz gelirlerinin %40’ının ise Şirket’in mevcut yatırımlarının büyüme stratejilerine temel oluşturacak finansal yapılarının güçlendirilmesine yönelik sermaye artışı olarak kullanılması planlanmaktadır. Mevcut şirketlerin sermaye yapılarının güçlendirilmesi ile birlikte faaliyetlerinin büyümesi ve karlılığın artması beklenmektedir.

İhraç edilecek payların mevcut sermayeye oranı %25, halka arz sonrası sermayeye oranı ise %20 seviyesindedir.

İnvestco Holding ortaklıkları;

 Verusa Holding (#VERUS) ve Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (#VERTU) ile, borsada olmayan Pan Teknoloji, ENDA Enerji Holding ve Investat Holding Limited

Bizleri twitter üzerinden takip ederek özel haberlere ilk siz ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımıza üye olup anında şirket haberlerine ulaşabilirsiniz=> https://t.me/paraajansi

paraajansı Takip İçin üye olmayı unutmayın =>(Cafer Sadık BORAN)

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<