Euro 37,20
Dolar 34,27
Sterlin 44,75
Altın 2.979

Enerjide Dev Yatırım! Patron, "1 Ayda %30 Kazandırdı!" Diyor!

Altındağ Madencilik'ten Faaliyet Alanlarında Stratejik Değişiklik ? Enerjide Dev Yatırım! Haberin Devamı...

Resim 3KwNDrfMC1
Google News

Altındağ Madencilik'ten Faaliyet Alanlarında Stratejik Değişiklik


Altındağ Madencilik, 17 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında, şirketin faaliyet alanlarında önemli değişiklikler yapma kararı aldı. Bu karar, 16 Temmuz 2024 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında alınan ve aynı gün KAP'a özel durum açıklaması olarak duyurulan kararların devamı niteliğindedir.

Şirket, mevcut faaliyet konusu olan Bitkisel Sıvı Yağ Üretim ve Satışı faaliyetlerini tamamen sona erdirerek bu alandan çıkmayı planlıyor. Bunun yerine, madencilik faaliyetlerine ek olarak enerji sektöründeki faaliyetlerini genişletmeyi hedefliyor. Şirketin yeni stratejik planları kapsamında yenilenebilir enerji ve enerji depolama yatırımları, yüksek teknoloji yatırımları, savunma sanayi yatırımları ve lojistik sektörü faaliyetleri de yer alacak.

Bu değişiklikler, SPK'nın (II-23.3) sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği"nin 4. Maddesi'nin 3. fıkrası çerçevesinde değerlendirilecek. Ayrılma hakkı kullanım fiyatı ise aynı tebliğin 14. Maddesi'nin 1. fıkrasına göre, 1 lot (100 adet hisse) için 7,5515 TL olarak belirlendi.

Genel Kurul'da yapılacak oylama sonucunda, ayrılma hakkı kullanımından dolayı şirketin katlanacağı maliyetin 100 milyon TL'yi aşması durumunda işlemden vazgeçilebileceği konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi de Genel Kurul'un onayına sunulacak.

Altındağ Madencilik'in toplam 46.820.694 lot hissesi bulunmaktadır. Bu stratejik değişiklikler, şirketin faaliyet alanlarını genişleterek daha sürdürülebilir ve çeşitli bir portföy oluşturmayı amaçlıyor. Yönetim Kurulu, bu kararları oy birliği ile almış olup, Genel Kurul'un onayına sunacaktır.

KAP Açıklaması:

Yönetim Kurulumuz 17.07.2024 tarihinde yaptığı toplantıda;

Yönetim Kurulumuzun 16.07.2024 tarihinde yaptığı toplantı çerçevesinde 16.07.2024 tarihinde KAP özel durum açıklaması olarak duyurulan;

Şirketimizin Esas Faaliyet konusu içinde yer alan Bitkisel Sıvı Yağ Üretim ve Satışı ile ilgili faaliyetlerinin tamamen sona erdirilmesi, Bitkisel Sıvı Yağ Üretim ve Satışı faaliyetinden tamamen çıkılması ve Madencilik faaliyetlerinin yanı sıra Enerji Sektöründeki faaliyetlerinin kapsamının genişletilerek, Enerji sektöründe; Yenilenebilir Enerji ve Enerji Depolama yatırımları ayrıca Yüksek Teknoloji yatırımları, Savunma Sanayi yatırımları ve Lojistik sektörü faaliyetlerinin de şirketimiz faaliyet konusuna eklenmesine ilişkin kararına istinaden,

Şirketimiz faaliyet konusunda yapılacak değişikliklerin, SPK'nın (II-23.3) sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği" Önemli Nitelikteki İşlemler başlıklı 4. Maddesinin 3. fıkrası çerçevesinde değerlendirilerek, Ayrılma hakkı kullanım fiyatı başlıklı 14. Maddesinin 1.Fıkrasına göre ayrılma hakkı fiyatının (1 Lot = 100 Adet Hisse için) 7,5515 TL olarak belirlenmesine,

İşlemin onaylanacağı Genel Kurulda yapılacak oylama sonucunda ayrılma hakkı kullanımından dolayı Şirketimizin katlanacağı maliyet tutarının 100.000.000 Türk Lirasını geçeceğinin anlaşılması durumunda işlemden vazgeçilebileceği konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi hususunun Genel Kurulun onayına sunulmasına,

oy birliği ile karar verilmiştir.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<