Euro 37,22
Dolar 34,29
Sterlin 44,78
Altın 2.990

Demir Çelik Devi Temettü Kararını Açıkladı!

Türkiyenin önde gelen demir çelik şirketi temettü ödemesini kararını kamuoyu ile paylaştı. Şirket ne kadar temettü ödeyecek? İşte detaylar...

Resim 2lstlGyc1t
Google News

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir), 20 Mart 2024'te gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısında, 2023 yılı içerisinde elde edilen faaliyet kârından hissedarlara dağıtılacak temettü miktarına dair önemli bir karar aldı.

Toplantıda yapılan açıklamaya göre, Erdemir'in geçtiğimiz yıl gösterdiği performansın sonucunda, kar dağıtım planı aşağıdaki gibi belirlendi. Temettü ödemeleri, şirketin mali sağlığı ve gelecekteki nakit akışı dikkate alınarak, Yıllık Olağan Genel Kurul'un ardından Yönetim Kurulu tarafından kesinleştirilecek ve tüm hissedarlara bir defada yapılacak.

Detaylı plana göre, A ve B hisse senetleri sahiplerine, her 1 TL nominal değer için brüt 0,500000 TL temettü ödenecek. Vergi kesintileri sonrası net temettü miktarı ise her iki hisse grubu için de 1 TL nominal değer başına 0,450000 TL olarak hesaplandı. Bu oran, nominal değer başına %45 net temettü dağıtımı anlamına geliyor.

Erdemir'in bu ödeme stratejisi, 28 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda hissedarların onayına sunulacak.

Yorumlar (4)
2 senedir satmıyoruz, uzun vade diye verdiği 45kurus oda ertesi gün hisse düşer ne anladım o işten 500gunluk ortalama bile tamamlandı halen yerinde sayıyor enflasyona göre çok zarardayim koskoca eregli bi yürü artik lütfen.
Temettüdüyü alsın bir tarafına koysun. Mittale sattı yatırımcıyı.
Haberin altına koydugunuz inşaat demiri yanlış. Erdemir Yassı çelik üretiyor Rulo koyacaktiniz
Onda kalsın temmetüsü.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<