Euro 37,20
Dolar 34,28
Sterlin 44,72
Altın 2.989

Bugün 2 Hissenin Tedbiri Başladı!

Bugün 2 hissenin tedbiri başladı. O hisseler hangileri? Yasakları ne zaman bitecek? Detaylar haberin devamında...

Resim 5Dj2OmkmQM
Google News

Bugün EUREN ve KUYAS Hisse Senetleri İçin Tedbir Başladı
Bugün itibariyle EUREN ve KUYAS hisse senetleri üzerinde alınan tedbirler yürürlüğe girdi.

Hisselere açığa satış ve kredili işlem yasağı geldi.

Söz konusu tedbirler, 4 Ocak 2024 tarihine kadar sürecek.

Hisselere Neden Tedbir Geliyor?

Hisse senetlerine tedbir, genellikle piyasadaki olağandışı fiyat ve hacim hareketlerini düzeltmek, manipülasyonu önlemek ve yatırımcıları korumak amacıyla alınan bir önlemdir. Tedbirler, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) veya ilgili borsa tarafından uygulanabilir.

Tedbirler arasında, belirli bir hisse senedinin işlem sırasında fiyatının aşırı artması veya azalması durumunda uygulanan fiyat sınırlamaları, açığa satışın ve kredili işlemlerin kısıtlanması gibi önlemler bulunabilir. Bu tedbirler, piyasadaki dengesizlikleri düzeltmek ve spekülatif işlemleri kontrol altında tutmak için geçici olarak uygulanabilir. Ayrıca, manipülatif veya yanıltıcı işlemlere karşı önleyici bir tedbir olarak da kullanılabilir.

Yorumlar (1)
Bilgilendirme için teşekkürler ytd değildir
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<