Euro 37,07
Dolar 34,22
Sterlin 44,52
Altın 3.008

Amerikan Piyasalarında Büyük Belirsizlik

Seçim öncesi Türkiye’yi de yakından ilgilendiren Amerika’da neler oluyor? Detaylar haberin devamında…

Resim rLVibtjN2V
Google News

ABD Başkanlık Seçimleri Öncesinde Piyasalarda Zayıflık:

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri, finans piyasalarında belirsizlik yaratmaya devam ederken, yatırımcılar S&P 500 endeksinin ve diğer büyük hisse senedi endekslerinin nasıl tepki vereceğini merak ediyor. Wells Fargo'nun son analizine göre, seçim öncesi dönemlerde piyasalar genellikle zayıflık gösteriyor ve bu durum, yatırımcıların seçim belirsizliğini nasıl yöneteceklerine dair stratejiler geliştirmelerine yol açıyor.

C8 E26713 138 F 43 A0 91 F1 A174 E9115827

Wells Fargo'nun verilerine göre, ABD'deki son altı başkanlık seçim döngüsünde, seçimlerden önceki iki aylık dönemde S&P 500 endeksi ortalama %4,3 düşüş gösterdi. Bu dönemde, özellikle küçük ve orta ölçekli endekslerin de benzer zayıflıklar sergilediği belirtiliyor. Analistler, seçim öncesi belirsizlik ve potansiyel politik değişimlerin yarattığı volatilitenin, yatırımcıların risk iştahını azaltmasına neden olabileceğini vurguluyor. Wells Fargo'ya göre, yatırımcılar bu dönemde daha savunmacı sektörlere yönelerek risk yönetimini güçlendirebilirler.

Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
<