Payları Borsa İstanbul'da işlem gören bu şirketten son dakika temettü açıklaması Şirket temettü dağıtacak mı? Hisse hangisi? Detaylar haberimizde...

Son dakika temettü kararını açıklayan şirket #RHEAG (RHEA GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş)

Şirketimizin 27/01/2022 tarihli ve 2022/02 sayılı kararı ile;

(1) SPK'nın Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği (II-14.1 sayılı Tebliğ) hükümleri dahilinde, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yayınlanan Türkiye Muhasebe Standartları ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları'na uygun olarak hazırlanan, sunum esasları SPK'nun konuya ilişkin kararları uyarınca belirlenen, bağımsız denetimden geçmiş, 01.01.2020-31.12.2020 hesap dönemine ait Solo finansal tablolara göre; (882.247) Türk Lirası tutarında "Net Dönem Zararı" oluştuğu; oluşan Net Dönem Zararı, yine Bağımsız Raporlarda bulunan verilere göre Geçmiş Yıl Zararları (50.883.326) Türk Lirası olduğu ve kar dağıtıma konu tutarın çıkmadığı tespit edilmiştir. Bu yüzden 2020 hesap dönemine ilişkin olarak herhangi bir kar dağıtımı yapılmayacağı hususunda pay sahiplerinin bilgilendirilmesine ve bu hususun Genel Kurul'un onayına sunulmasına,

(2) TTK ve VUK kapsamında tutulan 01.01.2020-31.12.2020 hesap dönemine ait mali kayıtlarımızda ise 3.352.324,91 Türk Lirası tutarında "Net Dönem Karı" olduğunun tespitine; bu tutardan ve TTK 'nun 519'uncu maddesinin (a) bendi uyarınca 167.616,25 Türk Lirası tutarında ‘'Genel Kanuni Yedek Akçe" ayrıldıktan sonra VUK hükümlerine göre hesaplanmış 3.184.708,66 Türk Lirası tutarında ‘'Olağanüstü Yedekler'' hesabına aktarılması hususunun Genel Kurul'un onayına sunulmasına,

oy birliği ile karar verilmiştir.

Halka arz onayı alan şirket hangisi bu videodan ulaşabilirsiniz

https://www.youtube.com/watch?v=zQS2w__byyc

Şirket hakkında

Vakıf Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. 1996 yılında T. Vakıflar Bankası T.A.O. öncülüğünde, sektöründe ilk olarak; Türkiye’de bu alanda faaliyet göstermek, büyüme potansiyeli olan sektörlerde rekabet avantajına sahip şirketlere, Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak projelerini gerçekleştirmeleri için yönetim bilgisi ve sermaye katkısı sağlamak, sahip olduğu kollektif kaynakları devreye sokarak; girişimcilerin bu bilgi, tecrübe ve deneyimlerinden en uygun şekilde faydalanmasını sağlamak, bunun yanı sıra etkin portföy yönetimi ve örnek kurumsal yapısı ile hissedarlarına diğer yatırım alternatiflerinden daha yüksek kazanç sağlamayı hedeflemek üzere “Vakıf Risk Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.” unvanı ile kurulmuştur.

Başlangıç sermayesi 250.000-TL olan şirketin sermayesi Mayıs/2000 yılında hisselerinin bir kısmının halka arz edilmesi suretiyle 500.000.-TL’na, Ocak/2001 yılında ise 900.000.- TL’na yükseltilmiştir. 05.07 2004 tarihinde Sermaye Piyasası Mevzuatında yapılan değişikliğe uygun olarak unvanını Vakıf Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. olarak değiştirmiştir.

RHEA GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş — BIST:RHEAG Fikirleri ve  Tahminler — TradingView

Vakifbank iştiraki olarak faaliyeti süresince yaklaşık 600 civarinda proje başvurusu alan ve bunlar içerisinden seçilen 3 şirkete de yatırım yapan Vakıf Girişim, bu yatırımlarının 2007 ve 2008 yıllarında tasfiye etmiştir. 2009 yılında VakıfBank’in stratejik vizyonuna paralel olarak satışa çıkartılan imtiyazli hisseler rekabetçi bir ihale süreci neticesinde Rhea Grubu tarafından 18.08.2009 imzalanan hisse satış anlaşmasına konu olan hisse devrine SPK’nın da gerekli onayları vermesi ile 11.12.2009 tarihinde devredilmiştir.

Mart Ayı Enflasyonu Açıklandı! Mart Ayı Enflasyonu Açıklandı!

Türkiye’nin ilk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı olarak kurulan ve sektörün oluşumunda önemli bir yer alan Vakıf Girişim’in ünvanı 2010 yılının ilk ayında RHEA Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı olarak değiştirilmiştir.

Temettü nasıl alınır?

Temettü, diğer adıyla şirketlerin elde etmiş olduğu kar payı dağıtımına hak kazanmak için, temettü dağıtımı yapılmadan en az 2 gün önce, elinizde bulunan lot sayısı farketmeksizin temettüden fayda sağlayabilirsiniz.

Merak edilen bir diğer konu da, temettü verilecek olan gün şirketin hisse fiyatında ne gibi değişiklik olur. Temettü’nün dağıtıldığı gün hissenin fiyatı, adet başına brüt temettü miktarı kadar düşmektedir. Ancak bu düşüşü düzeltilmiş hisse fiyat grafiklerinde temettü geri yansıtıldığı için görmek mümkün değildir. Sadece düzeltilmemiş hisse fiyat grafiklerinde temettü dağıtım günü olan düşüşü görmeniz mümkün olmaktadır.

Tarihi belli olan temettünün dağıtımı sonrasındaki 2 işlem günü sonrası, bankanızı ya da aracı kurumunuzu aramanıza gerek kalmadan, tutar hesabınıza yatırılır. Ancak dağıtımdan 2 iş günü sonrası hala hesabınıza aktarılmamışsa, bu durumda aracı kurum ya da bankanızı arayıp bilgi edinebilirsiniz.

Temettüye ilgi

Hisse senedi ile kar etmenin bir diğer yolu olarak bilinen Temettü ödemeleri de gün geçtikçe özellikle yeni yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı.

Borsa İstanbul’da geçtiğimiz yıldan beri sürekli artışa geçen ve hatta rekor seviyelere ulaşan yatırımcı sayısıyla birlikte, temettüye ilgi de gün geçtikçe çoğalıyor.

Temettü dağıtımı için, yatırımcılar şirketlerin hisse senetlerini alırken, şirket seçimleri, düzenli temettü yatırımı yapan ve buna bağlı olarak fazla getiri sağlayan şirketleri filtreleyerek seçmek isterler. Bahsedilen temettü dağıtımları ise yılın belli dönemlerinde gerçekleşir.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı borsametre-logo.png

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

Editör: Borsa Metre