Köklü şirket hissedarlarına 70 milyonluk temettü dağıtacak!

Köklü şirket hissedarlarına 70 milyonluk temettü dağıtacak! Şirket KAP'a yaptığı açıklama ile hissedarlarına 70 milyonluk temettü dağıtacağını duyurdu. Şirket tarafından yapıla...

Köklü şirket hissedarlarına 70 milyonluk temettü dağıtacak!

2 Mart 2022 Çarşamba 15:31

Köklü şirket hissedarlarına 70 milyonluk temettü dağıtacak! Şirket KAP'a yaptığı açıklama ile hissedarlarına 70 milyonluk temettü dağıtacağını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklama ve daha fazlası haberimizde... Jantsa Temettü

Köklü şirket hissedarlarına 70 milyonluk temettü dağıtacak, Jantsa Temettü!

Temettü nasıl alınır?

Temettü, diğer adıyla şirketlerin elde etmiş olduğu kar payı dağıtımına hak kazanmak için, temettü dağıtımı yapılmadan en az 2 gün önce, elinizde bulunan lot sayısı farketmemeksizin temettüden fayda sağlayabilirsiniz.

Merak edilen bir diğer konu da, temettü verilecek olan gün şirketin hisse fiyatında ne gibi değişiklik olur. Temettü’nün dağıtıldığı gün hissenin fiyatı, adet başına brüt temettü miktarı kadar düşmektedir. Ancak bu düşüşü düzeltilmiş hisse fiyat grafiklerinde temettü geri yansıtıldığı için görmek mümkün değildir. Sadece düzeltilmemiş hisse fiyat grafiklerinde temettü dağıtım günü olan düşüşü görmeniz mümkün olmaktadır.

Tarihi belli olan temettünün dağıtımı sonrasındaki 2 işlem günü sonrası, bankanızı ya da aracı kurumunuzu aramanıza gerek kalmadan, tutar hesabınıza yatırılır. Ancak dağıtımdan 2 iş günü sonrası hala hesabınıza aktarılmamışsa, bu durumda aracı kurum ya da bankanızı arayıp bilgi edinebilirsiniz.

Temettüye ilgi

Hisse senedi ile kar etmenin bir diğer yolu olarak bilinen Temettü ödemeleri de gün geçtikçe özellikle yeni yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı.

Borsa İstanbul’da geçtiğimiz yıldan beri sürekli artışa geçen ve hatta rekor seviyelere ulaşan yatırımcı sayısıyla birlikte, temettüye ilgi de gün geçtikçe çoğalıyor.

Temettü dağıtımı için, yatırımcılar şirketlerin hisse senetlerini alırken, şirket seçimleri, düzenli temettü yatırımı yapan ve buna bağlı olarak fazla getiri sağlayan şirketleri filtreleyerek seçmek isterler. Bahsedilen temettü dağıtımları ise yılın belli dönemlerinde gerçekleşir.

Jantsa 70 milyonluk rekor temettü dağıtacak!

Jantsa Jant Sanaayi #JANSTA KAP’a yaptığı açıklama ile temettü kararını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre şirket 7 Nisan'da pay başına 0,81 TL temettü ödeyecek.

Yapılan açıklamanın detayları;

Şirketimizin 01.01.2021- 31.12.2021 hesap dönemine ait açıklanan finansal tablolara göre 366.627.261 TL net dönem karı elde edilmiştir. Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan kâr dağıtım önerisi aşağıdaki gibidir. Önerilen Kar Dağıtım Tablosunun KAP'da açıklanmasına ve Genel Kurul'un onayına sunulmasını oy birliği ile karar verilmiştir.


Türk Ticaret Kanunu'nun 519. maddesi çerçevesinde, mevcut birinci tertip yasal yedek akçe sermayenin %20'sine kadar ayrıldığından, birinci tertip yasal yedek akçe olarak 15.429.000 TL ilave ayrılmasına,
a. 4.412.250 TL cari yıl karından ortaklara I. temettü,
b. 75.008.250 TL cari yıl karından ortaklara II. temettü,
c. 7.500.825 TL cari yıl karından II. Tertip Yasal Yedek Akçe,
d. 264.276.936 TL cari yıl karından olağanüstü yedek ayrılması,
e. Ortaklara ödenmesi önerilen temettünün nakden ve 05.04.2022 tarihinde dağıtılmasına başlanması,
f. Tam mükellef kurumlar ile Türkiye'de bir işyeri veya daimi temsilci aracılığı ile kar payı elde eden dar mükellef kurum ortaklarımıza 1,00 TL nominal değerde bir adet pay senedine 0,90 TL brüt=net nakit temettü ödenmesi, diğer pay sahiplerimize 1,00 TL nominal değerde bir adet pay senedine 0,8100 TL net nakit temettü ödenmesi

2022 TEMETTÜ TAKVİMİNE BURAYA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ…

rekor temettü

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…