Teknoloji Devi Romanya'da Enerji Şirketi Kuruyor!

Romanya'da şirket kurdu! Teknoloji devi yeni enerji girişimini KAP'ta duyurdu. O şirket hangisi? İşte detaylar...

Teknoloji Devi Romanya'da Enerji Şirketi Kuruyor!

12 Ekim 2023 Perşembe 12:09

Mia Teknoloji A.Ş. (MIATK), Romanya'da güneş enerjisi santrali projeleri geliştirmek üzere, bağlı ortaklığı Enerjey Enerji A.Ş. aracılığıyla Nouzi Energie S.R.L adında yeni bir şirket kurduğunu açıkladı.

KAP Açıklaması:

"Bağlı ortaklığımız Enerjey Enerji A.Ş.'nin, Fotovoltaik Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretim Santrali (GES) projelerinin geliştirilmesi, öz kaynaklar ve/veya  uluslararası finans ve yatırım kuruluşları ile ortak girişim projelerinin yapılması amacıyla 100% Enerjey bağlı ortaklığı olarak  Bükreş, Romanya'da kuruluş başvurusunu yaptığı Nouzi Energie S.R.L şirketinin 11.10.2023 tarihinde kuruluş ve tescil işlemleri tamamlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

MIATK NE İŞ YAPIYOR?

2021 Kasım ayı itibari ile BİST – Borsa İstanbul’da halka arz olan MIA Teknoloji 2006 yılında 3 bilgisayar mühendisi arkadaş tarafından Ankara’da kurulmuştur. MİA Teknoloji 100’den fazla personeli ile müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için benzersiz inovasyon ve Ar-Ge faaliyetleri yürütmektedir.MİA Teknoloji, Ankara merkez ofislerinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletler, Katar ve Fas’da bulunan ofislerinden müşteri tabanına yenilikçi teknolojiler sunmaktadır.