O Şirket Logimat Yazılım'ın %70'ini Satın Aldı!

Logimat Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi’nin (Logimat)'ın %70'ini satın alan o şirket kim?

O Şirket Logimat Yazılım'ın %70'ini Satın Aldı!

19 Ekim 2023 Perşembe 15:27

Göknur Gıda Maddeleri Enerji İmalat İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi (GOKNR), Logimat'ın %70’ini satın aldığını açıkladı. Şirket, Logimat Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Ticaret Limited Şirketi’nin (Logimat) paylarını 2.458.180 TL bedelle mevcut pay sahiplerinden devraldığını duyurdu.

Bu satın alma, GOKNR şirketinin bilişim sektöründeki varlığını artırmak ve Logimat şirketinin teknoloji alanındaki yeteneklerini kullanmak için yapılmış gibi görünüyor.
KAP Açıklaması:
"Şirketimiz, bilişim sektöründe faaliyet gösteren "Logimat Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Ticaret Limited Şirketinin (Logimat)" paylarının %70'ini 2.458.180 TL bedelle mevcut pay sahiplerinden satın almıştır. Logimat OSTIM OSB MAH. CEVAT DÜNDAR CAD. NO: 1 /1 IÇ KAPI NO:31 YENIMAHALLE/ ANKARA adresinde faaliyet göstermekte olup, müşterilerine başta kurumsal kaynak planlama yazılımlarının uygulanması olmak üzere iş süreçlerinin dijital ortamda yürütülmesi, ilgili yazımlarının geliştirilmesi, kurulması ve bakımı gibi konularda hizmet sunmaktadır.

Şirketin sermayesi 3.510.000,00 TL olup, 31.12.2022 tarihi itibariyle aktif toplamı 6.031.037,17 TL ve özkaynakları ise 3.751.795,48 TL'dir.

Logimat Ostim Teknoparkta faaliyet göstermekte olup, Teknoparklarla ilgili teşviklerden faydalanmaktadır.

Şirketimiz, iş süreçlerinin verimliliğinin ve etkinliğinin artırılması amacıyla bilişim teknolojilerinin kullanılması ve kurumsal kaynak kullanımı yazılımlarının etkinliğinin artırılması gibi konularda Logimat'tan hizmet satın almayı planlamaktadır. Bu hizmet alımlarının neticesinde Şirketimiz operasyonlarını daha düşük maliyetle ve daha etkin bir şekilde sürdürmeyi hedeflemektedir. Logimat aynı zamanda diğer kurumsal müşterilerine bu alanlarda hizmet sunmaya devam edecektir."

Logimat Ne İş Yapar?
Logimat, dünyanın önde gelen kuruluşlarının, KOBİ’lerinin ve teknolojiye meydan okuyanların çoğunun tercih ettiği iş ortağıdır. Özel yazılım geliştirme, ürün tasarımı, kalite güvencesi ve danışmanlık hizmetleriyle işletmelerin değerlerini yükseltmelerine yardımcı olurlar.