Kalekim halka arz detayları! Neler bekleniyor?

17 Mart itibari ile Kalekim halka arz için SPK'ya başvurdu Kale Grubu şirketlerinden ve Türkiye yapı kimyasalları sektörünün lider şirketi Kalekim halka arz süreci için Ak Yatı...

Kalekim halka arz detayları! Neler bekleniyor?

17 Mart 2021 Çarşamba 16:36

17 Mart itibari ile Kalekim halka arz için SPK'ya başvurdu Kale Grubu şirketlerinden ve Türkiye yapı kimyasalları sektörünün lider şirketi Kalekim halka arz süreci için Ak Yatırım yetkilendirildi.

Borsa İstanbul'da işlem görmek isteyen, Halka açılmak isteyen şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Onlarca şirket SPK'dan onay almak için izahnamelerini paylaştı. Son olarak Kalekim Şirketi paylarını halka arz etmek için başvuruyu yaptı. Konsorsiyum Liderinin Ak Yatırım olması beklenirken halka arz hakkında neler biliniyor? Öne çıkan tüm başlıklar.

Şirket hakkında

1957 yılında Dr. (h.c.) İbrahim Bodur tarafından kurulan Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ile temelleri atılan Kale Grubu, seramik üretimi ile başladığı sanayi yolculuğunda zamanla yapı kimyasalları, lojistik, savunma ve havacılık sanayiine uzanan bir gelişim yaşadı. Günümüzde, her biri sektöründe lider 20 şirketi ve 5 bini aşkın çalışanıyla Kale Grubu’nun Çanakkale başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ve İtalya’da yatırımları bulunuyor. 

Şirketin 3 Adet İştiraki bulunuyor. Rusya, Arnavutluk ve Cezayirde faaliyet gösteriyorlar.

Şirket Ortaklık Yapısı.

Şirketin Kayıtlı Sermaye tavanı 300 Milyon TL seviyesinde, Çıkarılmış Sermaye ise tamamı ödenmiş şekilde 100 Milyon TL. Her bir payın nominal değeri ise 0,01 TL. Dolayısıyla sermaye 10.000.000.000 adet paya bölünmüş durumda.

Halka Arz Detayları

Halka arzda hem sermaye artışı, hem ortak satışı gerçekleştirilecek. Sermaye artışı 100 Milyon TL'den 115 Milyon TL'ye çıkartılırken Ortak satışında ise H.İbrahim Bodur Holding ortaklığınınn 15 Milyon TL pay satışı gerçekleştirilecek. Toplamda 30 Milyon TL Pay halka arz edilecek. Ek satış için ise yine aynı şekilde 4.5 Milyon Adet pay yarısı Sermaye artırımı, yarısı ortak satışı olacak şekilde paylaştırılacak.

  • 30.000.000 + 4.500.000 ek satış
  • Oransal dağıtım
  • Fiyat aralığı ile talep toplayacak
  • İki iş günü boyunca talep toplayacak
  • Yurtiçi bireysel, yurtiçi kurumsal, yurtdışı kurumsal ve Şirket çalışanlarına olacak şekilde bölünecek.
  • Blokaj yöntemi ile katılım var
  • 30 Gün süre ile fiyat istikrarı planlanıyor
  • Halka arz 2021 yılının ilk yarısında gerçekleştirilmesi planlanıyor
  • Konsorsiyum lideri Ak Yatırım olacak. Konsorsiyum Üyeleri onay alması durumunda gelen başvurulara göre belli olacak.

Finansal Raporlar

Halka arz geliri ile neler yapılacak?

a- Yurtiçi Şirket Satın Almaları ve/veya Yurtiçi Yeni Yatırımların Şirket halka arz gelirinin %60 - %70'lik kısmını inşaat malzemeleri sektöründe mevcut ürün portföyüne katkı sağlayacak ve yurtiçi büyümesini destekleyecek Beton Katkısı, Boya, Poliüretan ve Epoksi alanlarında yeni Şirket Satın alımları ve /veya Yeni Fabrika Yatırımlarında kullanmayı amaçlamaktadır.
b- Yurt Yatırımlar Şirket Yurt dışında mevcut yatırımları destekleyerek ve farklı coğrafyalarda yerel üretim tesisleri kurarak büyümeyi hedeflenmektedir. Bu kapsamda;


Yurtdışı Yeni Yatırımlar

Şirket halka arz gelirinin %25-%35'lik kısmıyla Orta Avrupa, Güney Asya ve Orta Doğutda yerel üretim tesisleri kurmak sureti yurtdışı büyümesini desteklemeyi planlanmaktadır.

Mevcut Yurtdışı Yatırımları

Şirket halka arz gelirinin %5-%15'lik kısmıyla hali hazırda yurtdışında ortak olduğu yatırımların işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflemektedir.

Halka arza ilişkin detaylara ve daha birçok habere bizleri twitterdan takip ederek ulaşabilirsiniz.

(PA - Kaan Tabak)