İşbir Sentetik Halka Arza Hazırlanıyor

2020 yılında İstanbul Sanayi Odası'nın yayınladığı "2019 yılı Türkiye'nin En Büyük İkinci 500 Kuruluşu" listesinde 19. sırada yer alan İşbir Sentetik, şirket paylarını halka ar...

9 Mart 2021 Salı 15:15

2020 yılında İstanbul Sanayi Odası'nın yayınladığı "2019 yılı Türkiye'nin En Büyük İkinci 500 Kuruluşu" listesinde 19. sırada yer alan İşbir Sentetik, şirket paylarını halka arz etmek için geçtiğimiz hafta Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu. Kurum, halka arz sonrasında payların Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmesi için de başvuru yaptı.

1968 yılında kurulan, İşbir Holding'in ilk ve en büyük şirketi olarak faaliyetlerini sürdüren İşbir Sentetik'in, çıkarılmış sermayesinin yüzde 32,25'ine karşılık gelen 50.376.911,05 TL nominal değerli payların halka arz edilmesi planlanıyor. Halka arz edilecek payların ise yüzde 60'ı İşbir Sentetik'in sermaye artırımı ile ihraç edeceği paylardan, kalan yaklaşık yüzde 40'ı ise İşbir Holding ve diğer bazı azınlık hissedarların satacağı ortaklık paylarından oluşuyor.
İşbir Sentetik'in halka arz süreci için ise Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.'nin yetkilendirildiği açıklandı.

Dört kıtada 40 ülkede...

Ambalaj ve teknik tekstil sektöründe kaliteli, yenilikçi ve güvenilir ürünleriyle müşterilerinin küresel çözüm ortağı olma misyonuyla çalışmalarını yürüten İşbir Sentetik, hali hazırda dört kıtada, 40 ülkeye ihracat yapıyor. Balıkesir'de gerçekleşen üretiminin yüzde 65'ini ihraç eden kurumun; ABD, Almanya, İngiltere, İsrail'de satış ofisleri ve Hindistan'da ise bir diğer üretim tesisi bulunuyor.

Yatırımcılarımız ile birlikte ilerlemek en büyük arzumuz

Halka arz sürecini değerlendiren İşbir Holding CEO'su Metin Gültepe, "Kuruluş amacında milli bilinç ve sosyal sorumluluk gibi önemli değerler bulunan İşbir Sentetik olarak, istikrarlı ve sürdürebilir büyümeye inanıyoruz. Halka arz sürecimizin ilk adımını atmaktan mutluluk duyuyoruz. Bundan sonraki dönemde yola bizimle devam etmeyi tercih eden yatırımcılarımızla birlikte ilerlemek en büyük arzumuz" dedi.


Bağlı bulundukları İşbir Holding'in; yaklaşık 350 bin metrekare arazi üzerinde, 2 bin 500'den fazla kişiye direkt ve endirekt istihdam sağlayan yapısına ve 50 milyon doları aşan ihracat gücüne dikkat çeken Gültepe, "Hali hazırda borsada işlem gören İşbir Holding'in birçok bireysel ve kurumsal yatırımcısı bulunuyor. Bu süreçten edinilen tecrübe ve aldığımız güç ile İşbir Sentetik olarak yolumuza istikrarlı bir şekilde devam etmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde yatırımlarımıza ara vermeden çalışmaya devam edeceğiz. Üretim tarafında; 2020'nin ilk aylarında başlattığımız yatırım planlarımızı pandemiye rağmen ertelemedik. Çalışmalarımız devam ediyor. 2021 yılında ise planlı olarak büyümemizi devam ettirmek istiyoruz" dedi.


Avrupa'daki en büyük üretim tesislerinden...

Yarım asrı aşkın tecrübeye sahip İşbir Sentetik'in, Teknik Tekstil ve BigBag sektöründe her zaman ilkleri gerçekleştiren öncü bir kurum olduğuna değinen Gültepe, "500'e yakın çalışanımız ile ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Balıkesir'de yer alan 130 bin m² kapalı alana sahip fabrikamız ülkemizin ve Avrupa'nın en büyük Bigbag üretim tesislerinden biri olma özelliğini taşıyor. Türkiye'deki 60 bin ton olan yıllık üretim kapasitemize ilave olarak Hindistan'da açtığımız BigBag fabrikamız ile dünya çapında büyümeyi hedefliyoruz" dedi.
Halka arz sonucu İşbir Sentetik'in sermaye artırımı ile elde edeceği fonun kullanımı konusunda da bilgi veren Gültepe; "Halka arz sonrası elde edeceğimiz geliri, ihtiyaçlarımız ve ilerleyen günlerin koşullarına bağlı olarak en verimli şekilde kullanmayı planlıyoruz. Halka arz gelirinin yüzde 25 ila 30 seviyesinde bir kısmını büyüme ve verimlilik artışına yönelik; başlamış, devam eden ve yeni yatırımlarımıza ayıracağız. Yüzde 40 ila 45'ini devam eden finansal yükümlülüklerimizin yerine getirilmesinde kullanmayı ve bu sayede şirketimizin sermayesini güçlendirmeyi planlıyoruz. Geri kalan yüzde 25 ila 30'u ise büyüyen operasyonlarımızın bir gereksinimi olarak işletme sermayesi ihtiyacımızın finansmanında kullanılacaktır" dedi.

(matriksdata.com)