3 ayda %450 prim yaptı bu şirket portföy değerini ikiye katladı!

2021 yılıyla birlikte portföyünü zenginleştiren bu şirket attığı adımlar ile gelirlerini rekor oranda artırırken, şirketin varlıklarının değerlerine de olumlu gelişme yaşadı. 2...

3 ayda %450 prim yaptı bu şirket portföy değerini ikiye katladı!

13 Ocak 2022 Perşembe 10:48

2021 yılıyla birlikte portföyünü zenginleştiren bu şirket attığı adımlar ile gelirlerini rekor oranda artırırken, şirketin varlıklarının değerlerine de olumlu gelişme yaşadı. 2021 yılında portföy değerini ikiye katladı

Portföy değerini ikiye katladı

2021 yılıyla birlikte portföyünü zenginleştiren Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (Akfen GYO) attığı adımlar gelirlerini rekor oranda artırırken, bu durum şirketin varlıklarının değerlerine de olumlu yansıdı. Akfen GYO’nun Türkiye, KKTC ve Rusya’da sahibi olduğu 21 otel, 2 öğrenci yurdu ve 1 ofis binasından oluşan portföyünün değeri geçen yıla göre Euro bazında %19, TL bazında ise 2 kata varan artış gösterdi. Akfen GYO’nun varlıkların toplam değeri 5 milyar TL’yi geçti.

2021 yılıyla birlikte birçok tedbir adımını ard arda atarak portföyünü zenginleştiren ve sermayesini 7 kat artıran Akfen Gayrimenkul Ortaklığı’nın (Akfen GYO) gelirlerinin rekor oranda artması, portföy varlık değerlerine de olumlu yansıdı.

Akfen GYO 1 yıllık kısa bir sürede gerçekleştirdiği 4 sermaye artışı ile portföyünü pandeminin olumsuz etkisini bertaraf edecek oranda zenginleştirirken, mevcut portföyün kira kontratlarını, gelirlerinde artış sağlayacak şekilde düzenledi.  Bu adımlar sonucu Akfen GYO’nun portföyündeki otellerden elde ettiği gelirler pandemi öncesi dönemin üzerine çıktı.

Akfen GYO’nun portföyündeki varlıkların gelirlerinin pandemi öncesi dönemi de aşması, bu varlıkların değerine yansıdı.

Türkiye, KKTC ve Rusya’da sahibi olduğu 21 otel, 2 öğrenci yurdu ve 1 ofis binasından oluşan portföyün değeri geçen yıla göre Euro bazında %19, TL bazında ise 2 kata varan artış gösterdi.

Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından Akfen GYO portföyüne yönelik hazırlanan gayrimenkul değerleme raporlarıyla birlikte Akfen GYO’nun varlıklarının toplam değeri 5 milyar TL’yi geçti.

Akfen GYO Hakkında

AKFEN GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ, Türkiye merkezli bir gayrimenkul yatırım ortaklığıdır. Ana faaliyet alanı gayrimenkule dayanan sermaye piyasası araçlarına yatırım yapmak, gayrimenkul portföyleri oluşturmak ve geliştirmek ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun Gayrimenkul Yatırım Fonları hakkındaki İlkelere dair Tebliğinin (Seri VI, No: 11) 23. ve 25. maddelerinde ortaya konan amaç ve konularla uğraşmaktır. Şirketin yurtiçi projeleri arasında Novotel ve Hotel Ibis İstanbul, Zeytinburnu, Hotel Ibis Eskişehir, Novotel Trabzon, Novotel ve Hotel Ibis Gaziantep ve Hotel Ibis Bursa bulunmaktadır. Uluslararası projeleri arasında ise Hotel Ibis Yaroslavi ve Mercure Hotel Kyrenia vardır. AKFEN GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ, Akfen Holding A.Ş.'nin bir iştirakidir

Şirket hisseleri 2021 eylül ayından itibaren başladığı hareketine devam ediyor. Yaklaşık 3 ayda %450 prim yapan hisseler yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Cari Değerler

F/K36,0
FD/FAVÖK-
PD/DD5,0
FD/SatışlarA/D
Yabancı Oranı (%)15,08
Ort Hacim (mn$) 3A/12A2,1 / 1,7
Piyasa Değeri10.348,0 mnTL
Net Borç1.363,2 mnTL

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…