Petrol Fiyatları Düştü, Opec+ 'da Son Durum

Petrol Fiyatları Düştü, Opec+ 'da Son Durum

18 Aralık 2020 Cuma 11:23

Covid-19 kanadındaki artan vakalar ve Amerika Birleşik Devlet'lerinin 900 milyar dolarlık ekonomi teşvik paketi üzerine müzakereleri petrol Asya'da düşüş gösterdi. Opec+ 2021 planı ney?

Petrol Fiyatlarındaki Düşüşün Nedenleri?

Brent petrol %0,23 düştü, ham petrol ise %0,04 düştü. İki grafikte dokuz ayın en yüksek seviyesinden düşüş yaptı. Petrol fiyatları dolara bağlı olduğundan dolarda görülen zayıflama petrol fiyatlarına yansıdı, petrol diğer dövizlere karşı ucuzlamış oldu.

Senato Çoğunluk Lideri McConell her ne kadar "iki partili teşvik anlaşması" için yeşil ışık yaksa da görünüm bu anlaşmanın geçmesi için daha zaman olduğunu gösteriyor. Hala geçmesi gereken 1.4 trilyon dolarlık bir harcama tasarısı gündemde.

Covid-19'a karşı mücadele de son durum ve OPEC+

Aşılarda ise gelişmeler devam ediyor, Moderna aşısı için acil kullanım onayı aldı. Pfizer ve BioNTech ise aşının kullanımı ardından "alerjik reaksiyon" verileri toplamaya başladı.

Araştırma şirketlerinin hazırladığı rapora göre, dünya genelinde artan Covid-19 vakaları ve gelişmiş ülkelerin kısıtlama getirmeleri, OPEC+ üzerinde arzı kısıtlayıcı bir baskı yaratıyor. Ancak OPEC+, Ocak ayında üretimde günlük 500.000 varil artış planlıyor.

ParaAjansı(PA) Anıl Adalıer