Türkiye kripto varlık düzenlemesi neleri kapsıyor?

Türkiye kripto varlık düzenlemesi neleri kapsıyor? Salı günü gerçekleştirilen kapalı kripto varlık toplantısı neleri kapsıyor? Detaylar haberimizde! ...

Türkiye kripto varlık düzenlemesi neleri kapsıyor?

26 Mayıs 2022 Perşembe 12:24

Türkiye kripto varlık düzenlemesi neleri kapsıyor? Salı günü gerçekleştirilen kapalı kripto varlık toplantısı neleri kapsıyor? Detaylar haberimizde!

Türkiye kripto varlık düzenlemesi neleri kapsıyor?

Cumhurbaşkanlığında salı günü kapalı bir kripto varlık düzenleme mevzuat toplantısı gerçekleştirildi.

Buna göre hükümet, kripto varlıklarla ilgili çalışmasında 4 ana başlık öne çıkıyor.

Uluslararası kripto şirketlerine Türkiye'de şirket kurma zorunluluğu getirilmesi. Hükümet yetkilileri uluslararası şirketlerin de vergi mükellefi olmaları gerektiğine değindi. AKP'nin Meclis'e sunmaya hazırladığı teklifte bir diğer noktanın da sermaye şartıyla ilgili olması planlanıyor. İlk değerlendirmeler 100 milyon TL'lik sermaye şartının getirilmesi yönünde ancak bu rakam artabilir. Yasa tasarısının meclisten geçmesi halinde Türkiye'de hizmet veren kripto para şirketleri işlem türlerine göre SPK , TCMB ve Ticaret Bakanlığı tarafından denetlenecek Türkiye’de kripto para konusunda şirket kurmak isteyen kişilerden ilk etapta 100 milyon TL’lik sermaye istenecek. Fakat bu rakamın ilerleyen zamanlarda artış gösterebileceği ifade ediliyor.

  • Kambiyo vergisi uygulanacak
  • Uluslararası kripto şirketlerine vergi uygulanacak
  • 100 Milyon sermaye şartı gelecek
  • Güvenilir saklama koşulları oluşturulacak

Borsa ve kripto haberlerine ilk siz ulaşmak için sitemize abone olmayı ve bildirimleri aktife almayı unutmayınız. Twitterdan takip ederek ve Telegram grubumuza katılarak da piyasa haberlerine ilk siz ulaşabilirsiniz.

Öncü haberciliğin adresi Borsametre…

Türkiye kripto varlık düzenlemesi neleri kapsıyor?