Küresel Elektrikli Araç Satışlarında Rekor Üstüne Rekor!

Dünyada Eylül ayında satılan elektrikli araç sayısı 1,7 milyon ile rekor kırmış bulunuyor.

Küresel Elektrikli Araç Satışlarında Rekor Üstüne Rekor!

15 Ekim 2024 Salı 11:33

İngiltere merkezli araştırma şirketi Rho Motion'ın yayımladığı bilgilere göre, eylül ayında dünya genelinde 1,7 milyon elektrikli araç satıldı.

Bu satış miktarı, daha önce rekor kırılan Aralık 2023'teki satış hacmini 150 bin adet geçerek, eylülde küresel elektrikli araç satışlarının yeni bir zirveye ulaştığını gösterdi.

Bu satışların 1,1 milyonu Çin'de gerçekleşirken, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşik Krallık'ta geçen ay 300 binin üzerinde elektrikli araç satışı yapıldı.

Ocak-eylül döneminde dünya genelinde elektrikli araç satışları yüzde 22 artarak 11,5 milyona ulaştı.

Bu dönemdeki toplam satışların 7,2 milyonu Çin'de, 2,2 milyonu AB ve Birleşik Krallık'ta, 1,3 milyonu ise ABD ve Kanada'da gerçekleşti. Kalan satışlar dünyanın diğer bölgelerinde kaydedildi.

Rho Motion Veri Yöneticisi Charles Lester, eylül ayındaki rekor elektrikli araç satışlarının sektöre yeni bir ivme kazandırdığını ifade etti.

Lester, ulaştırma sektöründe elektrifikasyonun kaçınılmaz olduğuna dikkat çekerek, "Son zamanlarda dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan satış durgunluğu endişeleri artırmıştı, ancak bu durum yavaş yavaş geride kalıyor. Bununla birlikte, bölgesel farklılıklar dikkat çekici. Çin, dünya genelindeki satışların yarısından fazlasını oluştururken, Avrupa'nın rakamları düşüş gösteriyor ve ABD ile Kanada’da ise istikrarlı bir büyüme gözleniyor," dedi.